Netflix prilagodjava sadrzaj telefonima

Netflix ima zanimljiv plan za proširivanje svoje ponude i to pravljenjem različitih verzija svojih originalnih serija, koje će biti posebno prilagođene za streaming na tabletima i smartfonima.

Na medija brifingu u San Francisku, šef proizvodnje Nil Hant je izjavio da “kompanija razmatra distribuciju specifične, smanjenje verzije svojih originalnih serija, filmova i TV emisija prilagođenih za mobilne telefone, kako bi zadovoljili sve veći broj Netflix publike koja ove vrste programa gleda na svojim mobilnim telefonima.”

“To je nešto što ćemo istražiti u narednih nekoliko godina.”

“Ideja bi bila da podesimo sadržaj određe originalne serije i filma da budu optimizovani za mobilni streaming, kako bi pretplatnici dobili impresivnije iskustvo gledanja”.

Najviše se razgovaralo o HDR serijama, čiji kvalitet nudi dinamičniji opseg boja na televizijskom ili film ekranu. Ali je Hant istikao da HDR nije samo za velike ekrane.

Uzimajući u obzir brzu ekspanziju kompanije na međunarodnom nivou i njene ciljeve da samostalno proizvode najmanje polovinu svoje ponude, njene ambicije za sadržajima po mjeri su bili i očekivane. Ovaj potez će pomoći kompaniji da bolje razlikuje svoje usluge od konkurenata kao što su Amazon i Hulu.

Usljed rasta potreba za mobilnom upotrebom medija, optimizacija sadržaja za različite medije takođe može da pomogne Netflix-u da nadmaši druge kompanije za koje se pričalo da razmišljaju o pokretanju originalnih programa kao Snapchat i Apple.

Komentari