Predstavljen je PlayStation Studios

Komplikovana je istorija naziva produkcijskih timova i njihovih matičnih organizacija kada su u pitanju Sony i Microsoft. Na primjer, današnji Sony Interactive Entertainment (SIE) nekoć je bio Sony Computer Entertainment (SCE), a SIE Worldwide Studios od danas se više ne zove tako nego ima novi kišobranski naziv – PlayStation Studios.

Čemu sad to, pitate se? Pa, kao što se dalo naslutiti ranije ove godine, Sony svoje igre neće više lansirati samo na PlayStation konzolama. Na primjer, dugogodišnja PS4 ekskluziva Horizon: Zero Dawn doći će ovoga ljeta i na PC. S obzirom na to da će se igre iz Sonyjevih pogona ubuduće pojavljivati i na drugim platformama, postoji potreba da se brendira pod novim nazivom – jednim koji uključuje i prepoznatljivi naziv njihove centralne platforme – PlayStationa.

Sam naziv PlayStation Studios također će pratiti animacija koja inspiraciju očito vuče od Marvela i njihovog filmskog univerzuma. Dakle, ova animacija pokretat će se zajedno sa svim budućim igrama iz Sonyjeve produkcije (iako su TLOU 2 i Ghost of Tsushima tu izuzeti), i to ne samo na PlayStationu 5 nego i na drugim platformama.

Uz to, ova animacija pojavljivat će se i u igrama koje po ugovoru razvijaju ekipe izvan Sonyjevog vlasništva. Na primjer, prošlogodišnja prerada MediEvila po tome bi isto pripadala PlayStation Studios produkciji, iako razvojni tim Other Ocean nije u vlasništvu Sony Interactive Entertainmenta.

Izvor: hcl.hr

Komentari