Procurile specifikacije OnePlus 8 i 8 Pro telefona

OnePlus se sprema za objavu svoje najnovije familije premijum telefona, a kineska kompanija je već objelodanila neke informacije kao što je podrška za 120Hz displej.

Sada je dojavljivač Ishan Agarwal objavio poprilično kompletne specifikacije OnePlus 8 i 8 Pro telefona, sugerišući da kompanija planira da objavi dva modela u isto vrijeme. Pro model će, naravno, biti bolji i imaće neke ozbiljne prednosti u odnosu na standardnu verziju telefona.

Za početak, OnePlus 8 Pro će imati 120Hz displej sa QHD+ rezolucijom, dok će standardni OnePlus 8 imati FHD+ displej @90Hz. Takođe, Pro model će imati opciju bežičnog punjenja od 30W. Tu je i podrška za obrnuto bežično punjenje, dok standardni OnePlus 8 ne podržava nijednu od ovih opcija.

Još jedna bitna stvar, koju OnePlus nije ranije implementirao jeste IP klasifikacija, pa će tako OnePlus 8 Pro dobiti IP68 vodootpornost. Standarni OnePlus 8 i dalje ostaje bez ove podrške.

Razlika ima i na polju kamera. Pro model ima četiri kamere, sa dva 48MP senzora, jednim 8MP i jednim 5MP senzorom. Standardni OnePlus 8 ima tri kamere, sa 48MP + 16MP + 2MP senzorima. Oba modela imaju 16MP selfi kamere.

Ostatak karakteristika je standardan za ovogodišnje premijum telefone i uključuje Snapdragon 865 čipset, 8GB ili 12GB memorije i 128GB ili 256GB skladišnog prostora (UFS 3.0). Baterija je kapaciteta 4510mAh za OnePlus 8 Pro i 4300mAh za OnePlus 8.

Izvor: benchmark.rs

Komentari