Rusi zabranili prodaju Modern Warfare 2 remastera

Juče je najavljeno kako iz igre Modern Warfare 2 – Campaign Remastered nije uklonjena sporna misija “No Russian” u kojoj se prikazuje teroristički napad na aerodromu. Možda je upravo to kumovalo odluci ruskog ogranka Sony Interactive Entertainmenta koji je zabranio prodaju Modern Warfare 2 remastera za PS4 na tržištu Rusije.

Nije im to prvi put u slučaju Call of Dutyja – prošle su jeseni također donijeli zabranu prodaje Modern Warfarea, igre u kojoj su Rusi prikazani kao negativci. No, baš kao i ta igra, Modern Warfare 2 ne oslikava samo Ruse kao negativce. Glavni protivnik u MW2 zapravo je američki general.

U slučaju originala iz 2009. primijenjena je slična taktika. Igra je krenula u prodaju, pa je povučena, a potom je izbačena sporna razina “No Russian” nakon čega se u Rusiji ponovo mogla kupiti.

Ruski ogranak Activision Blizzarda ovom se prilikom očitovao samo izjavom kako se radi o potpuno izmišljenoj priči te da je izostanak PS4 verzije na ruskom tržištu isključivo rezultat Sonyjeve odluke. Verzije za PC i Xbox One bit će puštene u prodaju, isto kao i u slučaju Modern Warfarea.

Izvor: hcl.hr

Komentari