samsung patentirao hologram

Samsung radi na zanimljivoj novoj baznoj stanici, koja bi mogla stići na Samsung Galaxy S11, a koja može da projektuje obavještenja sa uređaja u vazduhu u formi koju kompanija naziva “aerial” slika. Naravno, u pitanju je hologram.

Ukratko, rješenje opisuje ogledalo i retro-reflektivne elemente koji su ugrađeni u docking stanicu. Ovo rješenje je postavljeno pod uglom koji je potreban kako bi se prikupilo svjetlo sa zakrivljenog ekrana telefona i kreirao hologram, kao i element za bežično punjenje.

Funkcija će se koristiti za projektovanje dolazećih obavještenja, prikaz vijesti, kao i media sadržaja koji se trenutno reprodukuje na telefonu. Patent sugeriše da će stanica podržavati kontrole zasnovane na dodiru, a moći će da prepoznaje i gestikulacije

samsung hologram

Očekuje se da će Samsung objaviti Galaxy S11 tokom februara 2020. godina, a ovaj dodatak za prikaz hologramskih obaveštenja bi mogao biti dio dolazećeg uređaja. Pored toga, glasine ukazuju i na implementiranje 108MP kamere na poleđini, sa 5x optičkim zumiranjem i spektrometrom za mjerenje različitih parametara.

Izvor: benchmark.rs

Komentari