galaxy note 9 samsung

Samsung je predstavio Galaxy Note9, premium pametni telefon koji dolazi s novom S Pen olovkom koja se po prvi puta možete povezivati s drugim uređajima, te najboljom Samsungovom kamerom do sada.

Galaxy Note9 ima bateriju kapaciteta 4000mAh, najveću do sada na premium Galaxy pametnim telefonima. Galaxy Note9 dostupan je u dvije inačice, s kapacitetom interne memorije od 128 GB ili 512 GB.

S mogućnošću umetanja microSD kartice, Galaxy Note9 može imati i do terabajt memorije.

Procesor telefona izrađen je s najsuvremenijim 10nm procesorom, a uređaj dolazi i s podrškom za najbrže brzine mreže dostupne na tržištu (do 1.2 GB/s) za streaming i preuzimanje bez usporavanja.

Galaxy Note9 također je opremljen Samsungovim Water Carbon Cooling sistemom i AI algoritmom za prilagođavanje performansi.

Galaxy Note9 ima najveći beskrajni zaslon koji se ikad pojavio na Noteu, a radi se o 6,4 inčnom Super AMOLED Infinity Display kojeg nadpunjuju stereo zvučnici kompanije AKG, s Dolby Atmos zvučnom podrškom.

Uz Galaxy Note9 dolaze i standardne tehnologije kao što su brzo bežično punjenje, visoka otpornost na vodu i prašinu potvrđena IP68 certifikatom te dodatne Samsung usluge, kao što su Samsung Health i Samsung Pay.

Galaxy Note9 uključuje sigurnosnu zaštitu Samsung Knox te biometrijske sigurnosne opcije poput skeniranja otiska prsta, šarenice oka, kao i sposobnost prepoznavanja lica, a sve to kako bi važne informacije korisnika ostale sigurne.

Evolucija S Pen olovke

Galaxy Note 9S Pen olovka prepoznatljiv je dio Note serije. Pomoću nje korisnicima je omogućeno personalizirano korištenje uređaja, a uz nju je Samsung proširio mogućnosti korištenja pametnih telefona.

Ono što je u početku zamišljeno kao alat za pisanje i crtanje, sada korisnicima omogućuje više kontrole prilikom korištenja pametnih telefona.

Od sada, uz pomoć Bluetootha, nova S Pen olovka nudi potpuno drugačiji način korištenja Galaxy Note9.

Uz samo jedan klik sada je moguće snimiti selfie, grupirati fotografije, održavati prezentacije, pauzirati i ponovno puštati video zapise te još mnogo toga. Već krajem ove godine programeri će moći integrirati ove napredne Bluetooth opcije u svoje aplikacije.

Nova pametna kamera

Galaxy Note 9 kameraKamera Galaxy Note9 je najpametnija Samsungova kamera do sada. Ona koristi inteligentne sustave kako bi identificirala elemente na fotografiji, poput prizora i predmeta te fotografiju automatski klasificira u jednu od 20 kategorija i odmah vrši optimiziranje u skladu s kategorijom.

Kamera također prati i nedostatke na fotografiji, pa će tako korisnici dobiti obavijest ukoliko je slika mutna, ukoliko je objekt trepnuo, ukoliko se na objektivu nalazi mrlja ili pak pozadinsko osvjetljenje utječe na kvalitetu slike.

Kamera dolazi i s inovativnom tehnologijom za smanjenje buke i Dual Aperture objektivom koji se prilagođava svjetlosti poput ljudskog oka.

Još napredniji DeX

Galaxy Note9 sa Samsung DeXom omogućuje korisnicima iskustvo kakvo su do sada mogli imati samo na svojim osobnim računalima. Korisnici mogu prikazivati prezentacije, uređivati fotografije te gledati svoju omiljenu emisiju, a sve pomoću pametnog telefona Galaxy Note9.

Korištenje Samsung DeXa moguće je uz lako dostupne HDMI adaptere. Kada je spojen na monitor, Galaxy Note9 može poslužiti i kao drugi funkcionalni zaslon.

Korisnici mogu zapisivati bilješke dok gledaju video zapise ili koristiti Galaxy Note9 umjesto tipkovnice ili miša te imati više otvorenih prozora na monitoru.

Izvor: ictbusiness.info

Komentari