microsoft kursevi - banjaluka - calculus training center - prointer

Sertifikovani kursevi vodećeg svjetskog proizvođača računarskih programa, kompanije Microsoft, od septembra će biti dostupni u Banjaluci, u sklopu Calculus Training Center-a kojeg je pokrenula kompanija Prointer ITSS d.o.o. S obzirom na postignut uspjeh i interesovanje koje je ovaj edukativni centar izazvao prošle godine i ovaj put se ništa manje ne očekuje.

U pitanju su kursevi iz oblasti Microsoft Official Course (MOC) programa koji je službeni sistem edukacije i seritfikovanja informatičkih stručnjaka za korištenje Microsoft operacionih sistema, baza podataka, razvojnih i sistemskih alata te raznih servera. Prema iskustvu brojnih stručnjaka koji rade na Microsoft platformi, MOC je najbolji sistem modularne, odnosno fazne IT edukacije koji je danas dostupan na tržištu.

Kursevi koji će biti dostupni u Calculusu polaznicima će omogućiti dobiju Microsoft Technology Associate (MTA), Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) i Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) sertifikate, koji su priznati bilo gdje u svijetu.

Microsoft Technology Associate je uvodni kurs koji je namijenjen osobama koji žele da se upoznaju sa fundamentalnim znanjima iz oblasti servera baziranih na Windows platformi. Kurs omogućava razumijevanje osnovnih pojmova koji su u vezi sa serverom, a tiču se njegove uloge, upravljanja i na kraju održavanja.

Microsoft Certified Solutions Associate program sastoji se iz tri kursa koja donose znanja iz oblasti instalacije, administracije i naprednih podešavanja Windows Servera 2012. Nakon stečenog MCSA sertifikata polaznik je kvalifikovan za poziciju mrežnog ili server/storage sistem administratora.

Microsoft Certified Solutions Expert uključuje dva kursa – Implementacija napredne serverske strukture i dizajniranje i implementovanje serverske infrastrukture. Po završetku ovih kurseva posjedovaćete vještine potrebne za pokretanje vrlo efikasnih i modernih data centara, s iskustvom u upravljanju identitetima, upravljanju sistemima, virtuelizaciju, pohranu (storage) i umrežavanje.

Kako navodi Slobodana Račić-Đukić, saradnik Calculus Training Center-a, kursevi iz MOC programa predstavljaju samo početak edukacije jer je u planu da se program Calculus Training Centre-a razvije u smjeru ostalih znanja i kurseva iz oblasti računarskih mreža, sistemske administracije, i specijalizovanih znanja iz oblasti informacionih tehnologija.

„Potrebe za IT uslugama progresivno rastu, a time i potrebe za kadrom, odnosno znanjem iz IT oblasti. Organizovanjem Calculus Training Centra, Prointer želi da kroz zvaničnu Microsoft edukaciju doprinese razvoju IT tržišta rada. Jednostavno, željeli smo da ponudimo još jednu mogućnost IT stručnjacima i mladim osobama da usavršavaju svoja znanja i vještine a u skladu sa svjetskim praksama i zahtjevima.“, rekla je Račić-Đukić.

Više informacija o cijenama kurseva, načinu rada, predavačima i dužini trajanja možete naći na web stranici Calculus Training Center-a, www.calculus.ba, a ukoliko želite da se prijavite na neki od kurseva već sad to možete uraditi preko stranice za prijavu na kurseve ili direktno na email [email protected].

Prijave traju do 18. septembra.

Postoji mogućnost ostvarivanja popusta u iznosu od 10% – 30%, sve u zavisnosti od odluke kandidata da li će pohađati jedan ili više kurseva, odnosno da li će plaćati odjednom ili u ratama.

 

 

Komentari