soundcloud nastavlja da zivi

Jedna od najpozanatijih audio-streaming platformi na svijetu Soundcloud nastaviće sa radom, nakon što su investitori u petak prihvatili prijedlog za novu fazu finansiranja koja će otplatiti dugove kompanije i omogućiti dalji rad.

Ovo je zvanično potvrđeno i na Soundcloud blogu gdje je navedeno da je većina investicije od 169.5 miliona dolara došla od The Raine Group banke i kompanije Teamsek.

Novo finansiranje kompanije uključuje i reorganizaciju na čelu Soundclouda, pa je tako dosadašnjeg CEO-a Alexandera Ljunga zamijenio bivšio CEO kompanije Vimeo, Kerry Trainor, a COO je postao bivši generalni menadžer Vimeo-a Mike Weissman.

O mogućem gašenju Soundclouda intenzivno se govori od kako je Archive Teams najavio da backupuje njihovu arhivu kako bi sačuvali muziku koja je dostupna preko ove platforme. Financijski problemi i navodni problemi sa vrhom kompanije doveli su Soundcloud na rub opstanka pa je velik broj muzičara strahovao da će izgubiti najbolju platformu za predstavljanje svoje muzike.

Nova faza finansiranja te promjene u vrhu firme trebali bi Soundcloud-u obezbijediti sigurnost i samoodrživost.

Komentari