star wars smartphone

Iako je počelo kao veoma inspirativna svemirska filmska saga, tokom godina Star Wars je prerastao u jednu od najkomercijalizovanijih franšiza, koja prodaje bilo šta što će konzumenti kupiti – od preskupih dječijih igračaka do bezveznih knjiga inspirisanih filmom.

Naravno, došlo je i do smartfona.

Japanski mobilni operater Soft Bank postigao je dogovor sa Star Wars franšizom zbog kojeg će se u maloprodaji pojaviti par smartfona u specijalnoj ediciji gdje će kupci moću da izaberu svoju stranu ”Sile”. Uređaji koje je sklopio Sharp, biće dostupni samo u Japanu u dvije varijante: “tamna” i “svijetla” strana (Dark Side edition i Light Side edition).

star wars smartphone display

Kritičari kažu da specifikacije i nisu impresivne: 5.3-inčni 1080p IGZO ekran, Snapdragon 820 procesor, kamera sa 22.6-megapixela, baterija od 3,000mAh, TV tjuner, 3GB RAM memorije, 32-gigabajtni storage (plus mikroSD slot); telefon je debljine 7.6mm i teži 155 grama.

Između ostalih stvari, ovi smartfoni imaće gomilu uobičajenih karakteristika uključujući Android 6.0 skin i u tamnoj i svijetloj varijanti, kao i Star Wars plejer za filmove pomoći kojeg možete besplatno gledati The Force Awekens (Buđenje sile) do 2020. godine.

Tu su i specijalne slike za ekran, emotikoni i tonovi zvona, a ljubiteljima ovog kultnog serijala možda će biti drago što će uz telefon dobiti pet metalnih figurica likova iz Rogue One, najnovijeg filma iz franšize Star Wars.

Komentari