tlc savitljivi telefoni

Polako ali sigurno ulazimo u eru savitljivih ekrana. Sve više kompanija najavljuje uređaje koji će biti savitljivi, a najnovije vijesti dolaze iz kompanije TLC, poznate po proizvodnji pristupačnih televizora.

TLC najavljuje čak pet različitih savitljivih uređaja, i to dva tableta, dva telefona i jedan višenamjenski uređaj koji će se moći koristiti kao telefon te saviti i pretvoriti u smartwatch.

Izlazak ovih uređaja na tržište najavljen je za 2020. godinu, a osim preliminarnih fotografija koje ilustruju kako bi trebali izgledati, još uvijek nema detaljnih informacija o samim specifikacijama.

TLC se tako priključio velikom broju poznatih brendova te brojnim startapima koji najavljuju razne tipove savitljivih uređaja u sledeće dvije godine, a koliko je ovaj trend popularan pokazuje i to da je Google nedavno najavio kako uveliko rade na prilagođavanju Androida za savitljive ekrane.

Iako je na tržištu već u prodaji jedan savitljivi uređaj (FlexPai koji je napravila kompanija Royole), prvi pravi uređaji koji bi mogli privući veliki broj kupaca očekuju se sutra, kada će Samsung uz svoj Galaxy S10 predstaviti i svoj prvi telefon sa savitljivim ekranom.

Komentari