top 10 aplikacija za iphone u 2017

Aplikacije su jedne od najvažnijih stavki kada je u pitanju Apple iOS platforma. Prepoznatljiv kvalitet opcija koje možete pronaći na App Store-u ali i primjena kroz rad potrošača je ono što kompaniju odvaja od njenih glavnih rivala. Konstantnim ulaganjem truda i znanja nastaju aplikacije najboljeg kvaliteta, prepune novih informacija, opcija i alatki.

Ali, kao i na svakom drugom mjestu gdje se aplikacije prodaju, ponekad je teško pronaći najbolje rješenje za ono što vam je u tom trenutku potrebno, koje nudi najbolje alate i usluge, te koje je daleko bolje od svega što ste do sada vidjeli.

Zato, možete naići na veliki problem, s obzirom da se kako se na App Store-u svakodnevno preuzima na desetine hiljada aplikacija. Za vas pronalazak one prave zaista može predstavljati pravu noćnu moru.

Kompanija AppAnnie koja se pozabavila istraživanjem i analizom rezultata, predlaže da je optimalan prosjek svakodnevnog korištenja aplikacija – 9 na jednu osobu, uključujući i aplikacije koje su već instalirane na samom telefonu. Prema tome, kompanija Apple zasigurno osjeća veliki pritsak kad je riječ o ovome.

Postavlja se pitanja šta je onda dobro za vas, a šta je suvišno? Da li svakom trebaju iste aplikacije? Zato, obratite posebnu pažnju na ono što preuzimate na telefon i potrudite da vam ta aplikacija zaista treba – u suprotnom je najbolje da je obrišete.

Space by Tinybop

space by tinybop

Space by Tinybop je sve što vam treba ukoliko želite da istražite kosmos  na potpuno novi način.

Kada kreirate profil, automatski “lansirate” mali svemirski brod, odaberete planetu i možete odmah razgledati svemirsko prostranstvo. Aplikacija je osmišljena više da vam pruži korisne informacije na zabavan način, umjesto kroz neki suvoparan metod kojim ćete preračunavati koliko je šta udaljeno.

Da biste izmjerili, recimo, koliko je neka planeta teška – potrebno je samo da je “stavite” na vagu za mjerenje. Mogućnost upoređivanja ovih brojki dobićete ako željene planete stavite u krugove koji se nalaze pored njih. Šta još može ova aplikacija da učini za vas? Slobodno “prošetajte” pored planeta i nebeskih tijela koje želite, ili zavirite šta se u njima nalazi. Zar ovo nije sjajno mjesto za naučiti da Saturnu treba 29 godina da obiđe put oko Sunca?

Link za download Space by Tinybop

iA Writer

iA-writer

Možda ćete se naježiti na pomisao da morate nešto otkucati na iPhone uređaju (pri tom mislimo na veći tekst), ali tvorci “iA Writer” aplikacije žele da vam promijene mišljenje. Ovo je pametni alat za pisanje koji će vam i više nego izaći u susret, pogotovo kada niste u prilici da radite na svom laptopu ili računaru – već onako usput, dok putujete ili niste mogli da ponesete ništa sa sobom.

Dok kucate na tastaturi, pojaviće vam se lista alatki sa kurzor strelicom i dugmadima za formatiranje (ukoliko vam treba kompleksniji tekst ili pišete nešto vezano za HTML).

Na vrhu ekrana je smješten brojač riječi i alatka koja predviđa za koliko vremena se sve do sada napisano može pročitati. Okrenite tastaturu i pređite prstom sa desne na lijevu stranu za Markdown prikaz i export opcije. Vratite prstom nazad da biste pristupili iCloud listi dokumenata, koji će se automatski sinhronizovati sa iA Writer aplikacijom.

Svakako, nećete koristiti ovu aplikaciju da napišete knjigu, ali pisanje nekoliko stotina riječi će svakako biti bezbolnije nego da kucate na neki drugi način kada je u pitanje korištenje Apple telefona.

Link za downloa iA Writer

Exacto

Exacto app

Koliko ste se puta poželjeli u jednom potezu riješiti pozadine koja je iza vas ili osobe na slici? Postoji veliki broj aplikacija koje će vam pomoći u ovome, ali samo je jedna najpreciznija – Exacto baš kao što joj i ime govori.

Koristeći alatku olovke, samo treba da obilježite niz plavih tačaka na ekranu, koje će mapirati konture za maskiranje.  Svaka tačka sa bilo koje pozicije može biti pomjerena, samo treba da je prevučete na željeni dio ekrana. “Exacto” stavlja crne tačke između plavih, pa kada se one selektuju dobije se potpuno nova linija, pa možete kreirati i krive.

Opciju “undo” možete iskoristiti nebrojeno puta, mogućnost automatskog čuvanja je takođe dostupno, a možete da se služite i selektovanjem više tačaka odjednom. Iako će vas možda odbiti cijena, s obzirom da je ovo aplikacija koja nudi samo jednu vrstu usluge – zaista vrijedi sve što je za nju plaćeno. Olakašaće vam stvari u samo nekoliko poteza.

Link za download Exacto

Infuse Pro 5

Infuse 5 pro

Osnovna ideja kreatora “Infuse Pro 5” aplikacije je što ne morate da se oslanjate na iTunes da biste učitali neki video na vašem telefonu. Umjesto tog, možete gledati omiljene filmove na TV-u samo uz pomoć drajva lokalne mreže ili vašeg iCloud naloga.

Pored tog, “Infuse Pro 5” će ukoliko zatreba, da u istom momentu konvertuje snimke kako bi bili kompatibilni sa iOS-em.

Aplikacija takođe odskače kada je u pitanju njen interfejs. Ako su vaši fajlovi pravilno imenovani, postoji opcija da se odmah povežu prevodi, naravno ukoliko ih imate. Ako koristite aplikaciju za više uređaja (uključujući Apple TV), sve će se sinhronizovati.

Jedino što će nekima zasmetati je možda cijena, ali postoji sjajna testna verzija koju možete besplatno isprobati. Istina, nema sve opcije kao “Infuse Pro 5”, ali već tada će vam biti jasno da li želite da je kupite ili ne.

Link za download Infuse Pro 5

djay Pro for iPhone

djay pro iphone

Kada se prvi put susretnete sa “djay Pro for iPhone” aplikacijom, imaćete osjećaj da je developer bio pomalo zbunjen dok je pravio.  Sve je tu: virtuelni deck-ovi, slajderi i million dugmadi – ali na ajfonu DJ set-up pomalo djeluje kao da je za djecu.

Istina, vjerovatno nećete da puštate svoj omiljeni set koristeći samo aplikaciju, mada postoji mogućnost da je konektujete na hardver i koristite kao glavnog kontrolora.

Međutim, bez obzira da li ste “wannabe” ili profesionalni DJ, djay Pro za iPhone omogućava vam da eksperimentišete u pokretu. Aplikacija je izuzetno moćna i prepuna mogućnosti (četiri deck-a, slajderi, zabavni zvučni efekti, pametni beat-matching, itd..), što DJ-eve koji je koriste čini mnogo više od radoznalih ljudi u pokušaju da ostvare nešto.

Link za downlad djay Pro for iPhone

Stop Motion Studio Pro

stop motion studio pro for iphone

Sigurni smo da znate koliko vremena, ali povrh svega strpljenja treba da biste napravili jedno stop-motion remek djelo. No, kada se naoružate sa “Stop Motion Studio Pro” aplikacijom – već ste skoro odradili posao.

Glavna prednost aplikacije je definitivno njena fleksibilnost; možete koristiti njenu kameru kako biste dodali nove frejmove, ubaciti dosadašnje fotografije iz sopstvene galerije ili čak importovati video snimak, koji će se automatski podrediti stop-motion stilu montiranja i rascjepkati na više dijelova.

Tokom samog editovanja, postoji pregršt opcija koje bi vas mogle interesovati. Frejmovi mogu biti kopirani, možete dodavati audio koji inteligentno traje do završetka (umjesto da prekine kada se jedan frejm završi), tako da imate mogućnost preklapanja više efekata.

Sa “Stop Motion Studio Pro” aplikacijom ćete napraviti odlične prve korake, sve za cijenu koju plaćate tokom preuzimanja.

Link za download Stop Motion Studio Pro

V for Wikipedia

v for wikipedia

Postoji pregršt Wikipedia aplikacija koje pokušavaju da se izguraju na App Store-u, ali “V for Wikipedia” se ipak malo izdvaja od ostalih. Iako preko nje možete direktno da kucate pojmove koji vas zanimaju na Wikipediji, čim otvorite ovu aplikaciju ona vam nudi članke vezane za temu koju istražujete, ali su isto tako srodni sa mjestom gdje živite. Dakle, radi na “near by” metodu.

Vizuelno, ovo zaista fenomalno izgleda – oznake se kreću od njihovih lokacija na mapi, do velikih ikonica na koje možete kliknuti u dnu ekrana. Prema tome, lakše vam je da se snađete i pronađete to što vas zanima bez da morate dodatno istraživati.

Bez obzira kako ćete dospjeti do nekog članka, “V for Wikipedia” zaista odskače od klase. Tipografija i dizajn layout-a su veoma pametno i precizno odrađeni, pa je čak i lista sa sadržajem uvijek dostupna samo na klik.

Link za download V for Wikipedia

Living Earth

living earth app

Kada je riječ o funkcionalnosti, “Living Earth” vam dođe kao kombinacija aplikacije za vremensku prognozu i mjerenje vremena. Za početak, odredite nekoliko gradova koje želite pratiti i onda možete početi da upoređujete u kom mjestu je koliko sati u tom momentu, kakvi su vremenski uslovi, kada će se desiti izlazak i zalazak sunce, te mnoge druge opcije.

Ukrštanjem lokacija, aplikacija ima mogućnost da predvidi kakvo će vrijeme biti tokom naredne sedmice u svim naznačenim mjestima. Tako da je ovo sjajno za ljude koji recimo žive u Srbiji kada je nastupila zima, ali idu na odmor u Emirate gdje su veoma visoke temperature. Pomoću ove aplikacije tačno ćete znati šta da ponesete od odjeće.

Ono što “Living Earth” izdvaja od drugih sličnih aplikacija je svakako, planeta Zemlja koja je naznačena na sredini ekrana kada otvorimo aplikaciju. Ovo nam omogućava da vidimo trenutno vrijeme oko čitave planete. Oblake, mogućnost vjetrovitosti i vlažnosti vazduha u bilo kojem dijelu svijeta.

Link za download Living Earth

Streets 3 for Street View

streets 3 for street view

Vjerovatno se pitate zašto biste kupovali neku tamo aplikaciju koja je bazirana na već postojećoj “Google Street View”, kada možete da koristite original. No, opet postoji nešto nevjerovatno neodoljivo kada je riječ o novoj mezimici virtuelnih putnika širom svijeta. Pristup “Street View” aplikaciji je mnogo jednostavniji i brži nego kada biste to radili preko Google Maps-a, s obzirom da mijenja vašu poziciju iznad mape i mijenja površinu vidljivosti, a i sjajno je prilagođena za sve Apple korisnike.

Pored toga, “Streets 3” ima nekoliko sjajnih opcija. Identifikuje se i kao navigaciona aplikacija. Dobićete informacije sa selektovanim lokacijama, kao i listu mjesta koje biste mogli posjetiti. Ovo uključuje strane grada, spomenike, muzeje i galerije, pa na ovaj način učestvuje u virtuelnom turizmu nekog mjesta.

Kretanje u 3D mapama grada je možda manje jasnije nego kada je u pitanju pokretljivost Google mapa, no ova aplikacija i dalje pruža odlične informacije pogotovo one zanimljivog karaktera, pa je “Streets 3” generalno gledajući nešto što morate imati na svom telefonu.

Link za download Streets 3 for Street View

Streaks Workout

streaks workout

Znamo – trenira vam se, ali nemate dovoljno vremena a ni opreme. „Streaks Workout“ je aplikacija koja je napravljena da ne morate ni razmišljati o tome, jer vam sa njom samo treba iPhone telefon i vaš novi, zdraviji život može da počne.

Svako može i treba da postane najbolja verzija sebe, dakle download ove aplikacije je pravi izbor za vas. Nije poenta u stajanju rame uz rame sa profesionalnim fitnes trenerima, već prosto da se motivišete i odradite brzinski trening ako nemate vremena, ali da se kontinuitet vježbanja održava.

Kako “Streaks Workout” uopšte funkcioniše? Odaberete nekoliko vježbi sa liste, izbjegavajući one koje vam se ne sviđaju ili ste fizički spriječeni da ih odradite. Potom, sistem nasumično odabere 6 vježbi, čije serije traju od 6-30 minuta.

Ikonice su jasno vidljive, te je u svakom momentu lako provjeriti šta ste do sada postigli. Jedino što vas može malo iritirati jeste što nakon svake vježbe morate dodirnuti ekran, jer nema glasovnu kontrolu, ali to je osmišljeno baš zbog tog da bi ste uhvatili malo daha i odmorili između svake vježbe.

“Streaks Workout” neće odgovarati onima sa ustaljenom rutinom vježbanja, no obožavaće je svi koji su u potrazi za nečim novim i uzbudljivim, a to i jeste poenta ove aplikacije. Bilo da želite postići značajne rezultate i besprijekorno izgledati ili  vam je dovoljno da se malo zategnete pred ljeto – ova aplikacija radi svoj posao.

Link za download Streaks Workout

Komentari