Bila je ovo velika godina za svijet gejminga. Od velikih naslova kao što su Death Stranding i Sekiro pa do novih servisa za igranje i naprednih konzola.

Da ne zaboravimo šta je sve 2019. godina priredila za nas, napravili smo Top 7 listu naših omiljenih momenata koje smo odlučili da podijelimo sa vama.

Valve izbacio novu Half-Life igricu

half life dostupan samo na vr konzolama

Prošlo je skoro oko 12 godina od izlaska Half-Life 2: Episode 2, sada je Valve spreman da donese novo iskustvo igračima kroz novu igru Half-Life: Alyx.

Half-Life: Alyx izlazi 2020. godine i biće dostupan samo za VR konzole.

Auto Chess je postao novi Battle Royale

dota 2 auto chess

Kao što znamo, prošle godine su Battle Royale igrice izdominirale. Isto tako ovo je bila godina Auto Chess igrica. Drodo studio je u januaru 2019. godine izbacio Auto Chess mod za Dotu 2 i od tada su ušli u dogovor sa Valve-om da izbace zasebnu igru koja se zove Dota Underlords sa Dota 2 karakterima.

League of Legends je napravio svoju verziju sa svojim karakterima pod nazivom Teamfight Tactics.

Auto Chess igre su počele da ulaze na eSport turnire i da dobijaju veliku podršku za mobilne verzije sa rekordnim ciframa.

Više informacija o Playstation 5 i Xbox Series X konzolama

playstation 5 i xbox series x dodatne informacije

Izlazak novih konzola je najavaljen krajem 2020. godine, saznali smo dosta o njihovom estetskom izgledu.

Microsoft nam donosi Xbox Series X konzolu i ray-tracing u svijet konzola. Xbox Series X će podržavati 4K rezoluciju sa 60 sličica po sekundi.

Playstation 5 će sa druge strane podržavati 8K rezoluciju na TVu.

Rat za ekskluzivnost se nastavlja

epic games store

Fortnite je svojom slavom takodje omogućio Epic Games Store-u da udje u konkurenciju sa ostalim marketima igrica. Od lansiranje 2018. godine, Epic Games Store je prikupio dosta “Game of the year” naslova kao što su: Control, The Outer Worlds i mnoge druge.

Apple Arcade ulazi na tržište mobilnih marketa

apple arcade

Apple je iznenadio sve svoje korisnike kada je lansirao svoju uslugu pretplate na Apple Arcade u septembru 2019. godine.

Lansirana skoro u tajnosti, navukla je mnoge korisnike da se opet vrate igranju na telefonima.

Trenutno na ponudi ima mnoge Indie naslove sa prihvatljivim cijenama. Treba naglasiti da usluga ne uključuje nikakve mikrotransakcije.

Keanu Reeves u Cyberpunk-u

Johnny Silverhand cyberpunk 2077

“You’re breathtaking!“ – rečenica koja je odzvanjala na E3 sajmu ove godine kada je Keanu Reeves lično otkrio novi trailer za Cyberpunk 2077.

Keanu Reeves će davati glas i lik Johnny Silverhand-u, jednom od karaktera u igri.

Šesnaestogodišnjak osvaja 3 miliona na Fortnite World Cup-u

sesnaestogodisnjak osvaja 3 miliona na fortnite turniru

Šesnaestogodišnjak iz Pensilvanije je postao poznato ime nakon što je osvojio Fortnite World Cup turnir u Njujorku, u julu ove godine. Za nagradu je dobio 3 miliona američkih dolara.

Komentari