gods and monsters

Tvorci Assassin’s Creed Odysseyja na E3 sajmu najavili su novu igru Gods & Monsters koja nas je na prvi pogled odmah podsjetila na The Legend of Zelda serijal, tačnije njegov zadnji izdanak, Breath of the Wild. Da sličnost nije slučajna potvrđuju i novi detalji koje je Ubisoft iznio na službenom blogu.

U prvom redu, spominje se kako će gameplay u Gods & Monsters biti baziran na izdržljivosti, odnosno stamini. To je nešto što ga razlikuje od gameplayja u Assassin’s Creed Odyseyju, ali ga veže uz Zeldu gdje je stamina bila važna i u borbi i u istraživanju svijeta. Slično očekujemo i ovdje, a vještine koje protagonist razvije neće biti isključivo vještine za borbu.

Potvrđeno je kako će se glavni junak Fenyxa, moći modifikovatii prije (odabir pola i izgleda) i tokom igre kroz mijenjanje opreme i vještina. Neki komadi opreme bit će magični te će omogućavati posebne vještine, npr. duplo skakanje i sl. Priča će biti prepričana iz perspektive grčkog pjesnika Homera, a glavni protivnik u igri bit će Typhon.

Ako ne bude odgoda, Gods & Monsters igramo krajem drugog mjeseca 2020. na PC-u, PlayStationu 4 te Xboxu One.

Izvor: hcl.hr

Komentari