ghost recon break point

Jučerašnji Ubisoftov izvještaj za investitore nije rezultirao samo odgodama nekolicine igara nego i posljedično padom vrijednosti dionica francuske firme. Danas dionice Ubisofta vrijede i do 29% manje nego juče. Ne može se reći da je to krivica neuspjeha njihove zadnje igre, Ghost Recon Breakpoint, ali je sve uveliko povezano s time.

Naime, predsjednik Ubisofta priznao je investitorima da je slaba prodaja te igre, primarno zahvaljujući negativnim kritikama igrača, natjerala firmu da odgode izlazak ostalih projekata kako se takvo nešto više ne bi dogodilo. Ubisoft je samim time smanjio svoja predviđanja za dobit u narednoj godini, a lančanom reakcijom došlo je i do pada vrijednosti firme.

Pomalo očekivano, ali je u cijeloj priči interesantno kako Ubisoft objašnjava razlog neuspjeha za Ghost Recon Breakpoint. Za početak, zaključeno je kako za “live multiplayer igre” treba više razmaka u izlascima – Wildlands je izašao dvije godine prije Breakpointa, ali je tek nakon godinu dana zapravo postao kvalitetnija igra koju su igrači zapravo htjeli igrati, a onda je Breakpoint došao suviše brzo.

U Ubisoftu su utvrdili kako inovacije ne trebaju trpati u svaku igru pod svaku cijenu nego nove stvari moraju biti dobro implementirane. I na kraju, shvatili su da Ghost Recon Breakpoint nije imao dovoljno faktora po kojima bi razlikovao od drugih Ubisoftovih igara.

Dakle, shvatili su neke osnovne greške u koracima – sad će ih valjda i primijeniti na budućim igrama.

Izvor: hcl.hr

Komentari