Microsoft za Iphone

Nakon što je sve iznenadio odlukom da prodaje Samsungove flegšip Galaxy S8 telefone u svojim prodavnicama, Microsoft je ponovio posvećenost ne-Windows telefonima na ovogodišnjoj BUILD developer konferenciji, potvrdom da su Android i iPhone telefoni ključni dio njihove vizije.

Kako piše Softpedia iPhone se koristio za većinu demoa koje su kompanijini rukovodioci prikazivali na događaju, a to se desilo iz dobrog razloga – sve nove Windows 10 funkcije koje će biti dio Fall Creators Update-a će raditi na Apple uređajima.

Drugim riječima, bićete u mogućnosti da uživate u najboljem sa Windowsa 10 čak i ako imate iPhone, jer Microsoft dodaje integraciju na iOS i čini mogućim za Microsoft Graph developere da povežu desktop aplikacije na mobilne. OneDrive Files On Demand koja je jedna od velikih sjajnih funkcija na Windowsu 10, takođe dolazi sa podrškom za iPhone telefone jer Microsoft želi da svima obezbjedi slično iskustvo na svojim servisima bez obzira na platformu.

Ovdje svakako treba dodati da će i Apple korisnicima biti omogućeno da nastave svoj rad na telefonima nakon što ga prekinu na računaru. I na kraju, Microsoft je predstavio unakrsno-platformski cloud clipboard koji omogućava korisnicima copy i paste između više uređaja, a to se naravno odnosi i na iPhone telefone.

Komentari