12 min aplikacija

Između posla, porodice, ogromne liste kućanskih poslova i gledanja Netflixa (op.a. ne osuđujemo, i mi gledamo serije na Netflixu!) malo vremena ostaje koje možemo posvetiti knjigama. Dakle, jako malo vremena – prema nekim statistikama, prosječan čovjek pročita jednu ili nijednu knjigu godišnje. Ipak, nadamo se da vi ne spadate u taj prosjek, nego da ste debelo iznad njega.

No, vratimo se knjigama. Mnogi od nas knjige “kompenziraju” slušajući razne podcastove na teme koje nas zanimaju (tehnologija, preduzetništvo …), no to najčešće ne nudi edukaciju koju možete dobiti iz knjiga. Da bar postoji neki brzi način na koji možemo pročitati knjigu i dobiti iz nje ono glavno, a da ne moramo pročitati svih 150 ili 200 stranica iste.

Takva tehnologija još ne postoji, ali postoji alternativa koja je na dobrom putu da nam pomogne u tome – zove se 12min. To je mobilna aplikacija koja uzima non-fiction knjige i pretvara ih u 12 minutne knjige. Možete ih konzumirati kroz tekst ili kao audio knjigu, zavisi o tome što preferirate. Nama su draže audio knjige jer ih možemo poslušati dok idemo na posao ili putujemo javnim prevozom.

Aplikacija nije besplatna, nego košta 39 dolara. Trenutačno je na velikom popustu, pa ako želite nešto naučiti, preporučujemo da je probate.
Aplikacija vam svaki mjesec donosi 30 novih naslova što je sasvim dovoljno da svaki mjesec nađete nekoliko onih koje bi vam mogle biti zanimljive. A realno gledajući – 12 minuta nije mnogo. Taman da je poslušate i naučite nešto.

Ako nema naslova koji biste htjeli čuti, možete ga kroz aplikaciju predložiti pa će knjiga biti uzeta na razmatranje. Čak knjige kroz aplikaciju možete skinuti kako biste je slušali u offline modu, ako vam to nešto znači.

Izvor: pcchip.hr

Komentari