facebook gaming

Streaming videoigara je torta čiji komad žele sve velike face u IT industriji. Microsoft ima svoj xCloud, Google ima Stadiju, a Amazon Lunu. Zar ste mislili da će Facebook promatrati to po strani? Naravno da neće – i Facebook Gaming imat će svoju platformu za streaming.

Međutim, Facebook u tu avanturu ulazi s dosta opreza te će za razliku od spomenute trojke nuditi streaming igara za mobilne platforme, odnosno za Android. Među prvim igrama koje će se moći igrati preko Facebookove mobilne aplikacije (bez samog instaliranja igara) bit će: Asphalt 9: Legends, Solitaire: Arthur’s Tale, PGA Tour Golf Shootout, WWE Supercart i Mobile Legends: Adventure.

Poznavatelji mobilnih igara primijetit će kako su to redom free-to-play, odnosno besplatne igre. Nije to slučajno jer iz Facebooka ne planiraju stavljati nikakve pretplate na streamanje igara. Dakle, besplatno je sve – uz reklame. Ideja iza cijele stvari jest upravo ta da korisnik vidi reklamu za neku igru na Facebooku, klikne na nju i odmah krene s igranjem; umjesto da ga reklama odvede na mjesto gdje se mora prijaviti da bi preuzeo igru.

Usluga će se za početak lansirati samo u određenim dijelovima SAD-a, tako da za sada neće biti ništa od streaminga igara preko Facebooka kod nas. No, kao što smo već naglasili – radi se o besplatnim igrama koje danas može pokrenuti skoro svaki mobilni uređaj tako da to i nije velika stvar.

(Izvor: HCL)

Komentari