airpods max

Izgleda da Apple nije završio sa najavama novih proizvoda u ovoj godini. Danas su objavili da će se od 15. decembra u prodaji naći njihove prve over-ear noise-canceling slušalice pod imenom AirPods Max i sa cijenom od čak 549 dolara.

Slušalice dolaze u pet boja: space sive, siva, nebo plava, zelena i roza, a prema informacijama iz kompanije, napravljene su od visokokvalitetnih materijala, donose premium dizajn i sistem koji omogućava „bogat, dubok bas, tačne srednje tonove te jasne i čiste visoke frekvencije koje će svaku notu učiniti jasnom“.

Uključuju sve napredne audio funkcionalnosti koje su predstavljene sa ranijim AirPods modelima, a tu je i funkcionalnost koja je preuzeta sa Apple satova, tzv. Digital Crown koja omogućava jednostavnu kontrolu zvuka, puštanje i pauziranje muzike, prebacivanje pjesama, odgovaranje na pozive te aktivaciju Siri.

Iako ih Apple naziva revolucionarnim, AirPods Max ne donose ništa što već nismo vidjeli kod drugih proizvođača noise-canceling slušalica, osim možda jastučića za uši koji su napravljeni od memorijske pjene. Baterija će omogućavati 20 sati slušanja, a neće se puniti preko USB-c već pomoću Apple Lightning konektora.

Komentari