Bez odustajanja, napokon su došli do vrha – pobjedivši ASUS ROG ELITE sa ubjedljivih 3-0 u finalu pete sezone Esports Balkan Lige u igri League of Legends.

“Očekujem gustu borbu, jer ove sezone su obe ekipe pokazale da znaju da kiksnu jednom ili dva puta od jačih, ali i slabijih ekipa. Mislim da obe ekipe imaju podjednako dobre šanse za pobjedu,” izjavio je prije finala komentator Fortune koga znamo kao Mićka.

Prva partija bila je obelježena agresivnim pikovima od strane Crvene Zvezde, među kojima je i bio pik Mate-a ”Meight” Ryzea na midu, sa kojim već znamo da se proslavio u prošlosti upravo na EBL takmičenjima. Sa druge strane, ASUS se odlučio za dobru odbranu protiv tima koji ga očekuje i tada su pikovani Sivir i Yummi, kao jedan od najjačih komboa koji mogu da se očekuju.

Ostatak ASUS-ovog tima se odlučio za heroje koji će imati mnogo veću korist u kasnoj fazi partija koje su se odvijale, a uočivši to, Zvezda je odmah napravila korak naprijed i uzela prvi kill na mid lejnu.

Prva borba, koja je odmah i pokazala ko će da vodi u narednom periodu, se desila u 10. minutu i to na bot lejnu, kada je Zvezda uzela 3 killa i dobila ogromnu prednost u goldu. Ostatak partije se odvijao poprilično polako i bez velikih promjena, sve dok se Zvezda nije odlučila za korak naprijed, koji je vodio do toga da su svi protivnički heroji pali i da je napravljen ace.

Nakon toga, Zvezda se odlučuje za Barona i opet se povećava prednost u goldu ovog tima. Ova partija se završava sa padom mid lejna gdje Zvezda direktno dolazi do baze ASUS-a i uzima prvu svoju pobjedu.

crvena zvezda esport

Prilikom početka druge partije, činilo se kao da se ASUS vraća, jer nas odmah na početku očekuje Aleksino ”DoubleAIM” agresivno kretanje na bot lejnu, što dovodi do toga da ASUS-ov midlejner Michail ”Zoiren” dobija dva killa i prednost u partiji.

Zvezda nikako nije odustala od ove partije, te je u borbi kod Rift Heralda uzela dva kila i izjednačila je rezultat oba tima. Borba koja je ponovo vratila ASUS na vrh se desila kod trećeg zmaja, gdje su oba tima dobila po dva killa, ali je ASUS i dalje bio u maloj prednosti.

26. minut je zabilježen u ovoj partiji kao pokušaj Zvezde da se vrati na dominantno mjesto, kao i da uzme Barona, međutim to im ne ide za rukom, jer prave samo jedan kill i ne uzimaju Barona.

Nakon drugog napada na Barona, Zvezda pravi drugi ace na ovom takmičenju i ponovo se vraća na vrh. Još jedna značajna borba, koja će ujedno i presuditi o tome da li će Zvezda nastaviti da vodi, se desila opet kod Barona, gdje prvo pada ASUS-ov ADC, a zatim Zvezda dolazi do još jednog barona i završava partiju sa 2:0.

esport zvezda

Ne toliko srećni momci iz ASUS-a u posljednju partiju ulažu sve što imaju kako bi došli do pobjede, ali to im ne ide za rukom. U startu Zvezda uzima prvi kill, a on je praćen i killom od strane ASUS-a, gdje uzimaju i Rift Heralda, ali i tada Zvezda dolazi do bolje pozicije i ruši im prvu kulu.

ASUS je uspio da dođe do nekoliko killova, koji su držali partiju na dobrom mjestu za njih, međutim kako je vrijeme prolazilo, Zvezda sa DoubleAIM-om na vrhu se vraća punom snagom i dobija potrebne killove, koji su je ujedno i doveli do vrha i pobjede 3:0.

Jedan od ASUS-ovih navijača, Aleksandar Spasić, prokomentarisao je ovaj ubjedljivi poraz:

“Ne mislim da je to što su izgubili imalo ikakve veze sa time što se DoubleAIM ovog puta našao u Crvenoj zvezdi, ali mislim da trenutni ASUS-ov tim nema još dovoljnu sinergiju koja je potrebna za pobjedu, jer su išli na neke tim kompozicije koje su mnogo bolje u kasnom gejmu, dok je Zvezda išla nasuprot tome i odmah ih rušila u startu.

Mogli smo bolje da draftujemo i mislim da bismo dobili i poslije prvog gejma, gdje smo krenuli da gubimo i gdje je sve krenulo sa negativnom energijom da ide nizbrdo. Mislim da će biti bolje sledeće sezone!”

Izvor: ign.com

Komentari