facebook messenger teme za razgovor

Koliko puta vam se desilo da otvorite chat na Facebooku i želite da se dopisujete sa nekim od Facebook prijatelja ali ne znate kako da započnete razgovor.

Facebook je odlučio da riješi ovaj problem uvođenjem „conversation topics“, opcijom koja predlaže temu za korisnike o toku njihovog razgovora na chat-u.

Prijedlozi tema generišu se na osnovu aktivnosti korisnika na Facebook-u kao što su planirani događaji, stranice koje se prate i slično.

Na osnovu toga Facebook dolazi do zaključka šta je to, odnosno koje su teme koje najviše zanimaju korisnika i upravo takve teme predlaže u komunikaciji sa drugim korisnikom.

Ideja za ovu opciju je zamišljena kao alat za ostvarivanje kontakta tačnije započinjanje razgovora sa novim prijateljima, ali predstavlja i dobar način obnavljanja razgovora sa starim poznanicima koje niste kontaktirali neko duže vrijeme.

Conversation topics usluga za sada je dostupna samo na ograničenom broju uređaja, a uskoro bi trebalo da bude širenje na većinu desktopa i pametnih telefona.

Novu uslugu biće lako prepoznati jer će se nalaziti ispod imena korisnika u vidu notifikacije koja će obavještavati o svim aktivnostima.

Komentari