Facebook objavio Instagram Reels kao konkurenciju TikTok-u

Facebook je zvanično objavio Instagram Reels, sopstveni odgovor na popularni TikTok servis, koji je sada dostupan širom svijeta.

Reels omogućava korisnicima da kreiraju video u trajanju od 15 sekundi i da ga unaprijede različitim vizuelnim i zvučnim efektima. Korisnici će imati pristup Reels servisu direktno preko Instagram kamere. Takođe, postojaće mogućnost pregleda Reels sadržaja drugih kreatora direktno iz Explore taba.

U svojoj najavi, Facebook je istakao da Reels stiže sa pregršta alatki za obradu videa, uključujući i katalog zvukova i AR efekata.

Instagram Reels

Facebook je pomenuo da će Reels biti dostupan svim korisnicima, ali ukoliko imaju privatni nalog, njihovi Reels video klipovi se neće pojavljivati u Explore tabu. Takođe, pored objave Reels sadržaja direktno u svojim feedovima, korisnici mogu objavljivati Reels i direktno u Stories sekciji.

Objava Instagram Reelsa stiže u pravom trenutku – u periodu kada je popularna TikTok aplikacija u konfliktu sa administracijoim SAD i zabranjena je u Indiji. Američki predsjednik takođe prijeti potpisivanjem izvršne naredbe o zabrani TikTok-a u SAD, a Facebook bi sa Instagram Reels servisom mogao popuniti eventualnu prazninu.

Izvor: benchmark.rs

Komentari