Facebook sada korisnicima omogućava bolju kontrolu licnih podataka

Facebook već prikuplja dosta podataka o onome što radite na društvenoj mreži, zajedno sa vašim interesovanjima, kako bi vam potom prikazivao personalizovane reklame ili prilagođavao prikaz vijesti u skladu sa prikupljenim informacijama.

Međutim, često se čuju i kritike da aplikacije / veb lokacije koje koristite van Facebooka (sa kojima je Facebook na neki način povezan) takođe budu snimane ili praćene od strane Facebooka. I dokazano je da se to događa.

Sada, kako bi korisnicima omogućio off-site kontrolu nad aktivnostima, Facebook je osmislio alatku koja vam omogućava upravljanje / brisanje istorije podataka koje su pratile aplikacije / usluge izvan Facebook servisa.

facebook

Preko novih alatki, kojima možete pristupiti kroz podešavanja, dobijate nekoliko opcija. Možete ili odabrati da preuzmete svoje podatke, izbrišete history ili isključite opciju da buduće aktivnosti budu poslane Facebooku.

Ako isključite aktivnost, ta određena usluga / aplikacija / veb lokacija će biti isključena sa Facebooka i više neće slati vaše off-site podatke društvenoj mreži.

Ovaj potez Facebooka predstavlja dobar korak u pravcu da korisnici imaju veću kontrolu nad svojim ličnim podacima povezanim sa društvenom mrežom.

Izvor: benchmark.rs

Komentari