Gmail-ov skener za malware dobio deep learning za blokiranje malicioznih Office dokumenata

Google je objavio da je nedavno implementirao deep learning mogućnosti u svoj malware skener za Gmail, kao dio napora da se detektuju i blokiraju maliciozni prikačeni materijali. Nova tehnologija će biti demonstrirana tokom RSA 2020 događaja.

Postojeći skener za dokumente pretraživačkog giganta obrađuje preko 300 milijardi attachmenta svake nedelje kako bi blokirao maliciozni sadržaj. Google ističe da 63% malicioznih dokumenata, koje blokira, stižu u različitim formama svakodnevno.

Gmail malware skener je objavljen krajem prošle godine, kako bi spriječio da spam i malware dođu u inboxe korisnika. Tehnologija se trenutno oslanja na “machine learning” i Google tvrdi da je do sada efektivno blokirao više od 99,9% prijetnji i zaustavio ih da dođu u Gmail inbox korisnika.

Sa dodatkom deep learning funkcije, Google tvrdi da je stopa detekcije malicioznog sadržaja poboljšana za 150 procenata, jer skener sada koristi TensorFlow deep-learning model. Ono što je još bitnije, skener dokumenata je još uvijek u svojim početnim fazama i trenutno se koristi samo za skeniranje Office dokumenata, tako da postoji dosta prostora za napredak.

Izvor: benchmark.rs

Komentari