Journey to the Savage Planet

Google trenutno ima jedan studio koji interno razvija igre za njihovu Stadia platformu. Sony, Microsoft i Nintendo imaju desetine razvojnih studija pod svojim okriljem. Takav model poslovanja želi postići i Google, a prvi korak prema tome jeste kupovina tima Typhoon Studios.

Ko su sad ti, pitate se?

Radi se o ekipi koju predvodi Alex Hutchinson, reditelj igara Assassin’s Creed III i Far Cry 4. Oni do sada nisu lansirali niti jedan naslov, ali to će se promijeniti početkom 2020. godine kada izlazi njihova svemirska avantura Journey to the Savage Planet. Iz Googlea su poručili da se planovi tima ne mijenjaju nakon ove akvizicije te će spomenuta igra i dalje biti lansirana na raznim platformama, uključujući i Stadiju.

Veliku ulogu u pregovorima oko preuzimanja Typhoon Studiosa imala je Googleova Jade Raymond, koja je s Hutchinsonom bila u Ubisoftu. Nije poznato za koji su se iznos “prodali”, ali s obzirom na to da se radi o mladom studiju koji još nije dokazao svoju stručnost, vjerovatno se radi o pravom sitnišu za Google.

Izvor: hcl.hr

Komentari