google predstavio android excellence

Google je juče najavio nadogradnju Play Store-a sa svojim novim Android Excellence programom, koji će korisnicima olakšati da na Play Store-u pronađu najkvalitetnije aplikacije.

Do ovih aplikacija moćete doći tako što ćete na Play Store otići na Editor’s Choice sekciju a zatim na dnu imate dio pod nazivom Android Excelence Awardees.

Izbor aplikacija kontrolisaće Google-ov urednički tim, a paramteri za ulazak u ovu elitnu grupu uključuju visokokvaliteni Android user experience, odličan dizajn, vrhunske tehničke performance, kvalitetnu lokalizaciju i optimizaciju za različite uređaje.

Android Excellence dolazi kao odgovor Google-a na nedavno unaprjeđenje App Store-a za iOS, koje je predstavljeno na Apple WWDC keynote-u.

Iako lista koja će biti dio Android Excellence programa ima prilično rigorozne parametre, prvi nedostatak je činjenica da će se ona update-ovati novim aplikacijama svaka tri mjeseca. Osim toga, još jedan od nedostataka koje smo primijetili je činjenica da na aplikacijama nema objašnjenja niti navedenih razloga zašto je baš taj app izabran za Android Excellence.

Komentari