google play pass

Pričalo se po selu o ovome već neko vrijeme, a sada je napokon službeno – Google će uvesti pretplatu za svoju Google Play trgovinu aplikacija. Srećom, pretplata će biti opcionalna, što znači da ćete marketu i dalje pristupati kao i do sada, ali ako želite uštedjeti i dobiti pristup aplikacijama za koje niste ni znali da vam trebaju u životu – e, onda će Google Play Pass biti za vas.

Konačni detalji o pretplati još se čekaju, ali nagađa se da će pretplata koštati oko pet dolara mjesečno, a uključivat će premium aplikacije, dakle one koje se plaćaju, ili pune verzije aplikacija koje imaju premium segment. Pretplata će obuhvatati više kategorija pa će se među aplikacijama naći i igre.

I igre će također biti premium ranga, što znači da će igre koje zaigrate u sklopu pretplate biti lišene dosadnih reklama i u njima nećete morati plaćati da biste otključali dodatni sadržaj. Doduše, sve to ima svoje ograničenje jer aplikacije koje dobijete u sklopu pretplate neće biti dostupne ako vam pretplata nije aktivna.

Google Play Pass inače je očiti odgovor na Apple Arcade, pretplatničku uslugu iOS platforme koja će biti lansirana ove jeseni. Apple Arcade se bazira isključivo na igrama (i to ekskluzivnim) pa će biti interesantno vidjeti hoće li se Google Play Pass moći mjeriti s ponudom u konkurentnom kampu.

Izvor: hcl.hr

Komentari