call of duty black ops 4 zauzima 100 gb

Nedavno smo saznali kako će Red Dead Redemption 2 zauzimati minimalno 105 GB mjesta na diskovima konzola. Za osnovne modele od 500 GB to je skoro pa četvrtina slobodnog prostora, a instalacija će se sigurno širiti kako novi sadržaji budu dolazili. Sada čak doznajemo kako RDR2 ove jeseni možda neće biti jedina igra koja će tražiti trocifren broj gigabajta.

Naime, i Call of Duty: Black Ops 4 navodno će trebati 100 GB slobodnog prostora za instalaciju. Ta informacija dolazi sa kutije same igre za PlayStation 4, ali je pomalo čudna jer na Microsoftovoj trgovini Xbox igara nedavno naznačeno kako će Black Ops 4 u verziji za Xbox One težiti oko 45 gigabajta.

Ako je ova informacija tačna, time je postavljen novi rekord u Call of Duty serijalu, ali i najveći skok u veličini instalacije, s obzirom da je prošlogodišnji CoD: WWII tražio oko 60 GB prostora u verziji za PlayStation 4. A taj je CoD, za razliku od ovoga, imao i single-player kampanju sa desetak misija.

Također će biti zanimljivo vidjeti šta će ovo značiti za PC verziju igre koja je po običaju uvijek znatno veća nego verzije za konzole. Prošle godine WW2 težio je oko 90 GB na Steamu, što možda nije patnja za disk, ali je nekim korisnicima problem prilikom preuzimanja zbog brzine ili čak ograničenja prometa.

Izvor: hcl.hr

Komentari