instagram tajmer

Kao što Apple ima novu Screen Time funkciju, koja u iOS 12 verziji meri koliko vremena provodite na svom Apple iPhone-u svakoga dana, Instagram navodno planira da svojim korisnicima omogući nešto slično.

Prema fotografijama iz Android APK koda aplikacije, Instagram će koristiti funkciju pod nazivom “User Insights”, koja će prikazivati koliko često korisnik koristi Instagram aplikaciju svakog dana.

Servis, koji je u vlasništvu Facebooka, ima još jednu funkciju u razvoju, a ona će Instagram korisnicima omogućiti da limitiraju koliko obaveštenja dobijaju od aplikacije, što bi u teoriji moglo smanjiti vreme koje provedu na aplikaciji. Novi hamburger meni na profilnoj stranici će otvarati meni koji uključuje i link ka “User Insights”.

Iako “User Insights” funkcija još uvek nije ozvaničena od strane Instagrama, trend ka zdravijoj upotrebi telefona je sve više aktuelan. Slične funkcije i karakteristike se očekuju od još više aplikacija, a naredni korak bi mogao biti i gašenje aplikacije ili telefona u određenim intervalima kada se aplikacija/telefon predugo koriste.

Izvor: benchmark.rs

Komentari