savitljivi laptop

Intel trenutno vrši istraživanja na polju tehnologija savitljivih ekrana, a kompanija vjeruje da nas svega nekoliko godina dijeli od toga da nešto konkretno vidimo na tržištu. Ovo bi moglo stići u formi fleksibilnog laptopa.

Prema navodima iz Nikkei Asian Review izveštaja, Intelov zvaničnik je istakao da bi nas moglo dijeliti oko dve godine od objave savitljivog laptopa.

U Intel su, doduše, oprezni u konkretnim objavama vremenskih okvira kada bi se tehnologija mogla pojaviti, jer je istraživanje i razvoj u ranim fazama i za sada kompanija pokušava da shvati mogućnosti i limite fleksibilnih tehnologija.

S druge strane, istaknuto je da bi Intel u svakom trenutku tehnički mogao da ubrza razvoj na tehnologiji i objavi je mnogo ranije. Ali ni industrija, ni zajednica korisnika za sada nemaju zahtjeve po ovom pitanju, stoga ne postojji potreba da se žuri sa razvojem tehnologije.

Na tržištu je u ovom trenutku dostupno tek nekoliko savitljivih telefona, ali za sada ne postoji velika potražnja, tako da je jasno da će savitljivi ekrani još neko vrijeme morati da provedu na tesovima u laboratorijama.

Izvor: benchmark.rs

Komentari