ipad pro ce mozda ukoniti home taster

Već dugo se priča o tome kako će iPhone 8 ukloniti „Home“ taster i umjesto njega, u ekran  ugraditi  skener otiska prsta. Ali kako stvari stoje, izgleda da nećemo morati ni čekati sledeći iPhone da bi to vidjeli, jer se priča da će novi iPad biti lansiran sa tom funkcijom već početkom sledeće godine.

Prema magazinu Macotakara – koji ima pozamašan dosije najnovijih „Apple“ informacija , jedan od narednih iPad modela će imati 10,9-inčni ekran  sa baš tom funkcijom.

Pozivajući se na „provjeren“, izvor informacija, na sаjtu dodaju da će, uprkos većem ekranu, imati isti otisak kao iPad Pro 9.7, jer će uklanjanje „Home“ tastera, omogućiti Apple-u da smanji ivice telefona – što smo mogli čuti i ranije.

Međutim, da bi ovo postigli, Apple će po svemu sudeći morati da napravi iPad Pro 2 od 10,9 inča, koji bi bio malo deblji od iPod Pro-a 9.7, polazeći od 6,1 mm pa sve do „ogromnog“ od 7.5mm.

Izvor dodaje da će gornje ivice, koje sadrže FaceTime kameru, ostati, i da će iPad Pro 2 12.9 biti 3 mm deblji – što ukazuje na to da bi touchscreen takođe mogao izgubiti „Home“ taster.

Ovo bi bila ogromna promjena za Apple iPad-e, tako da bi informaciju sada trebalo uzeti sa dozom sumnje, pogotovo zato što je ovo prvi put da čujemo za 10.9-inčni ekran, iako se ranije pričalo o novom 10.5-inčnom.

Šta god da je u pitanju, uskoro bi trebali saznati istinu, jer Apple vjerovanto lansira svoj iPad Pro 2 početkom sljedeće godine, možda već u martu.

Komentari