xiaomi mi 9

Xiaomi je danas napokon predstavio detalje svog novog telefona, Mi 9 modela, nakon nekoliko sedmica teasera i šturih informacija. Dizajn dosta podsjeća na prošlogodišnji Mi 8 model, ali sa značajnom izmjenom kada je zadnja strana telefona u pitanju koja dolazi u visokom sjaju i u zavisnosti od ugla pod kojim je posmatrate djeluje kao da mijenja boje.

Što se tiče tehničkih unaprjeđenja, Mi 9 dolazi sa Snapdragon 855 procesorom, varijantom od 6 te 12GB RAM memorije i do 256GB unutrašnje memorije. Ekran je 6,39 inčni AMOLED rezolucije 1080 x 2340 piksela.

Tri zadnje kamere donose sočiva od 48, 16 i 12 megapixela. Prva kamera omogućava fotografije od 12 megapiksela, sa tzv. „4-in-1 Super piksel“ tehnologijom koja omogućava 4 puta više svjetlosti nego obični piksel. Sočivo od 12 megapiksela donosi i 2x optički zoom, dok treća kamera od 16 megapiksela omogućava široki ugao fotografisanja. Sistem kamera omogućava i super slow motion video na 960fps.

Ono što ovaj model posebno izdvaja jeste specijalno Charge Turbo bežično punjenje telefona koje će Mi 9 model od potpuno prazne baterije napuniti za sat i 40 minuta.

I dok sve željno iščekuju današnje zvanično predstavljanje Samsung S10 modela, Xiaomi je još jednom pokazao da telefoni sa vrhunskim specifikacijama ne moraju da budu pretjerano skupi. Mi 9 će uskoro doći i na Evropsko tržište, a cijene će se kretati od oko 390 eura za osnovni model do 520 eura za najjaču verziju telefona.

Komentari