izdavaci igre rune 2 traze 100 miliona

Jedna od najluđih priča prošlog mjeseca bila je vezana uz igru Rune 2 i njen razvojni tim Human Head Studios. Dakle, Human Head Studios je lansirao dosta bugovito izdanje igre Rune 2, da bi odmah sljedećeg dana zatvorili studio i prekinuli podršku za tu igru jer su odmah otvorili novi studio pod Bethesdom.

Ako ste mislili da je to vrlo sumnjiv način poslovanja, niste bili jedini. Izdavačka kuća Ragnarok Game koja je bila zadužena za promociju igre Rune 2 sada je odlučila tužiti osnivače bivšeg Human Head Studiosa uz tvrdnju da su napustili svoju igru, a nisu im željeli predati izvorni kod te materijale same igre kako bi podršku za istu dali nekome drugome. Stoga na sudu planiraju tražiti pravdu u obliku odštete od 100 miliona američkih dolara.

Kako kažu iz Ragnarok Gamea, niko nije bio obaviješten o tome da će Human Head Studios zatvoriti vrata idućeg dana nakon što su lansirali igru te da će potom otvoriti skroz novi studio. I oni sami su to saznali iz medija, a prave žrtve u svemu tome jesu oni koji su kupili pokvarenu igru i sada je zbog ovakvog ponašanja vjerovatno nikada neće dobiti u popravljenom izdanju.

Izvor: hcl.hr

Komentari