Patrick Söderlund zaradio 40 miliona

Patrick Söderlund je tip kojeg vjerovatno pamtite po dramatičnim najavama na konferencijama E3 sajma. Nekad je bio voditelj studija zaslužnog za Battlefield serijal, a na različitim funkcijama u izdavačkoj kući Electronic Arts vodio je tu firmu do financijskog uspjeha zadnjih desetak godina.

Ideja da većina razvojnih studija pod Electronic Artsom koristi jedan pokretač, DICE-ov Frostbite, došla je upravo od njega.

Söderlund je u Electronic Artsu prošle godine zaradio 48.3 miliona američkih dolara, a znate kako to bude – kad se čovjek više ne mora brinuti o vlastitoj egzistenciji, počinje tražiti neke druge izazove u životu.

Tako je Söderlund odlučio da će u desetom mjesecu napustiti Electronic Arts, što samo po sebi nije neka krucijalna vijest, ali je interesantna jer mu je njegova kompanija dala dvadesetak miliona dolara bonusa ne bi li ga zadržala u svojim redovima.

Söderlund je taj bonus i uzeo, zbog čega se sada može činiti da je loša osoba, ali u njegovu obranu, bonus nije dobio u kešu nego u dionicama Electronic Artsa. U bilo kojem slučaju, za sada nije poznato hoće li čovjek moći zadržati svoj bonus nakon što je otišao iz firme.

Izvor: hcl.hr

Komentari