Logitech G POWERPLAY Wireless Charging System predstavlja jedan od najintrigantnijih gejmerskih periferija koje smo u skorije vrijeme imali prilike da testiramo. Riječ je o podlozi za miševe, ali u ovom slučaju sa mogućnošću punjenja bežičnih miševa bežičnim putem.

Treba pomenuti da smo imali prilike do sada da testiramo podloge za miševe koje bi po nekom viđenju proizvođača donosile neke inovacije ili bi unapijredile proizvode kao što su podloge za miševe. Ipak nije bilo nekih velikih pomaka u tome, pa je Logitech ovaj put napravio taj neophodni korak proizvodnjom G Powerplay sistema.

Uređaj je isporučen u sivoj kutiji što je tipično za Logitech-ove proizvode. Sa prednje strane je istaknuta slika podloge u krupnijem planu tako da korisnici imaju uvid u ono što ih čeka unutar kutije.

Tu je logo kompanije kako bi se istakao brend proizvođača, zatim krupna oznaka uređaja zajedno sa još nekoliko karakteristika uređaja. Ostatak je popunjen na sličan način koji obuhvata slike sa uputstvima, tehničke detalje i slično.

Unutar kutije se nalazi modul zajedno sa bazom ovog sistema, tu je jedna podloga koje se stavlja na bazu s tim što je jedna strana podloge mekša, a druga je malo grublja. Na kraju se nalazi kratka korisnička dokumentacija.

POWERPLAY 2 podloga za mis

Gledano u globalu u pitanju je podloga za miševe koja dolazi sa bazom koja se putem USB konektora povezuje sa računarom. Na taj način pruža bežično punjenje bežičnim miševima, ali je ova mogućnost ograničena nažalost samo na Logitech uređaje i to na svega dva modela.

U pitanju su miševi G703 i G903, no nadamo se da će biti proširenja po tom pitanju u bliskoj budućnosti. Podloga u gornjem levom uglu ima mali adapter koji omogućava bežično punjenje i dobra strana ovog proizvoda je mogućnost korišćenja miša u toku punjenja. Uz modul za punjenje isporučena je jedna podloga čije su strane drugačije izrade.

Jedna je grublja dok je druga mekša tako da se na taj način podloga prilagođava potrebama ili ukusima korisnika. Sama baza uređaja generalno nema ništa posebno na sebi po čemu bi se istakla, izgleda kao jedna prazna ploča sa dodatkom u gornjem levom uglu. Na njemu je jedan mali logo kompanije koji svetli, dok je dužina kabla za povezivanje u granicama proseka.

Dimenzije podloge su 321x321x43mm, sasvim dovoljno za neku normalnu upotrebu. Uz uređaj smo dobili mali modul koji se kači na miševe tj. na jedan od dva pomenuta modela. Pomoću njega se omogućava bežično punjenje dok se celokupan proces prati pomoću softvera na računaru.

Softver je odlično odrađen i ima veoma atraktivne grafičke prikaze te omogućava praćenje trenutnog procenta napunjenosti baterije. Ipak postoji nekoliko nedostataka a tiču se punjenja. Punjenje bežičnim putem je jako sporo, a treba imati na umu da je potrebno oko 14 sati da bi se baterija potpuno napunila.

Sa druge strane punjenje putem USB kabla traje oko 2 sata, ali opet u oba slučaja je moguće korišćenje miša u toku punjenja. Sa druge strane opet, prilikom korišćenja ove podloge zajedno sa mišem neće doći do gašenja miša u toku gejminga recimo ili neke druge radnje na računaru sve zahvaljujući mogućnosti korišćenja u toku upotrebe.

Što se samog rada podloge tiče radi baš onako kako je i kompanija predstavila. Dakle obezbjeđen je nesmetan gejming bez straha da će doći do pražnjenja baterije u toku gejminga što je vrlo bitno. Takođe brzina punjenja zavisi i od nivoa osvetljenja koje je podešeno na G703 i G903 koji imaju podosta opcija po pitanju estetike.

specifikacije

Izvor: itnetwork.rs

Komentari