outlook donosi nove smart funkcije

Microsoft je objavio veliki broj novih inteligentnih funkcija za Outlook na vebu, sa ciljem da korisnicima olakša da ostanu u toku sa rasporedom i održavanjem sastanaka. Ovo je omogućeno novim frameworkom koji pokreće ovo korisničko iskustvo, a korisnicima će biti dostupno u narednim nedeljama.

Prvo, tu su uvidi u sastanke, što je sigurno najkompleksnija karakteristika koja je objavljena. Funkcija će prikupiti sve informacije dostupne prije sastanka, a takođe će prikupiti sve informacije vezane za prethodne sastanke nakon njihgovog završetka.

Prikazivaće se datoteke koje su dijeljene putem elektronske pošte, u SharePoint-u ili OneDrive-u, kao i e-mailove koji se odnose na sastanak, beleške i sadržaj koji se deli tokom sastanka. Ovo bi trebalo da omogući korisnicima da lakše ostanu toku, kako pre tako i nakon završetka sastanka.

smart funkcije na outlooku

Ostale karakteristike uključuju novu opciju pametnog odgovaranja, koja odmah omogućava da počnete sa zakazivanjem sastanka. Ovo se nadovezuje na funkciju pametnog odgovaranja koja je objavljena u septembru prošle godine, ali će sada detektovati kada korisnik želi da zakaže sastanak i ponudiće tu opciju automatski.

Ukoliko zakazujete sastanke sa više ljudi, nudiće se sugestije za vrijeme tokom kog su svi učesnici slobodni, prijedlozi za lokaciju održavanja sastanka, pretraga slobodnih doba i drugo.

Microsoft ističe da će ove karakteristike biti implementirane samo u veb verziji Outlooka, jer kompanija prvo želi da prikupi povratne informacije o funkcijama. U budućnosti, mogle bi biti dostupne i u drugim verzijama Outlooka, ali nije objavljen vremenski okvir kada bi se ovo moglo desiti.

Izvor: benchmark.rs

Komentari