xbox anaconda

Sony je sa svojim PlayStation 4 modelom pobijedio u “ratu konzola” kada je u pitanju aktuelna generacija, makar na polju bolje prodaje u odnosu na ono što je Microsoft postigao sa Xbox-om. Sony je u januaru objavio da je prodao 92 miliona PS4 konzola.

Sony planira da nastavi dominaciju i preko PS5 modela, a kompanija je već počela da se hvali hardverom i cjenovnim rangom koji cilja svojom konzolom naredne generacije. Sony je takođe potvrdio da će PS5 koristiti AMD Zen 2 osmojezgarni Ryzen procesor.

Međutim, Microsoft izgleda ne planira da dozvoli da se ista situacija ponovi i sa narednom generacijom konzola, a kompanija takođe planira da značajno ojača hardver u svojoj narednoj Xbox konzoli. Na ovo ukazuju i najnovije glasine.

Ovo nije prvi put da se kodni naziv “Anaconda” povezuje sa Xbox konzolom naredene generacije. Glasine iz februara su sugerisale da će se o hardveru iz Anaconde govoriti tokom E3 2019 sajma ovog ljeta. Sada dojavljivač Ainsley Bowden sugeriše da se Xbox fanovi mogu nadati moćnom hardveru u novoj Microsoftovoj konzoli.

Upravo je moćan hardver ono što će naredni Xbox morati da implementira kako bi se suprotstavio PlayStation 5 modelu, što znači da će naredni “rat konzola” u potpounosti pogodovati gejmerima, bez obzira na to kog proizvođača konzola preferiraju.

Izvor: benchmark.rs

 

Komentari