fortnite season 8 ping

Apex Legends donio je nekoliko zanimljivih noviteta u žanr battle royale igara. Ispostavilo se da su to iznimno korisni noviteti koje su igrači dobro prihvatili, a takav razvoj situacije nije promakao kralju battle royalea – Fortniteu. Sasvim očekivano, Fortnite je počeo kopirati Apex Legends.

Dolaskom nove sezone nadogađen je dosadašnji sistem World Markera tako da se može mjeriti sa mehanikom pinga iz Apex Legenda. Radi se o principu označavanja korisnih stvari i predmeta na mapi, dijeljenom među igračima u timu. Mehanika je to koji nadomješta glasovnu komunikaciju i omogućuje lakšu suradnju među igračima.

U Fortniteu su markeri do sada bili korišteni isključivo za lokacije, a sada se po uzoru na Apex Legends mogu staviti i na oružja, predmete, streljivo i sl. Igrači u timu tada dobijaju informacije o vrijednosti predmeta i koliko je on udaljen od njihove trenutne pozicije. Igrači svojim saborcima također mogu označiti protivnike.

Premda je očito da je Epic Games posudio ideju označavanja od Apex Legendsa, treba biti pošten pa reći kako ta ideja u startu nije bila originalna tvorevina Apex Legendsa.

Sličan sistem, zvan spotting, već je godinama prije bio prisutan u brojnim igrama Battlefield serijala, a još se i u Left 4 Dead igrama u prošlom desetljeću saborcima moglo javljati gdje se šta nalazi bez da im to morate objašnjavati mikrofonom.

Izvor: HCL.hr

Komentari