Cybertruck kamionet

Elon Musk juče je, nakon godina najave, predstavio Teslin prvi pickup, Cybertruck. Pred entuzijastičnom publikom, Musk je istaknuo kako svi pickupovi, odnosno kamioneti, na današnjem tržištu izgledaju isto. Pravougli su, s dugom haubom i imaju otvoren prtljažni prostor sa stražnje strane. Stoga su Musk i Teslin glavni dizajner Franz von Holzhausen htjeli napraviti nešto drugo. Sudeći po Muskovim tvitovima, nije se šalio. Inspiracija su im stvarno bili SF filmovi iz osamdesetih, poput Blade Runnera.

Musk je istaknuo kako je Cybertruck iznimno velik. Von Holzhausenu je potom dao malj i rekao mu da udari karoseriju automobila nekoliko puta, što nije ostavilo nikakvih tragova na vanjskoj strani automobila. Musk je potom izjavio da je Cybertruck gotovo neprobojan, te da u povlačenju kanapa može ozbiljno pomaknuti najprodavaniji pickup u Americi, Ford F-150, a da je u utrci ubrzanja na 402 metra brži od Porschea 911.

NIJE BAŠ SVE PROŠLO PO PLANU

Problem je nastao kada je Musk htio demonstrirati da su prozori Cybertrucka jednako robusni. Von Holzhausen je tada u ruke uzeo metalnu lopticu i svom snagom je bacio u vozačev bočni prozor. Staklo je napuklo. Von Holzhausen je bacio još jednu lopticu. Staklo je još malo napuklo. Vidno oneraspoloženi Musk unervoženo je izjavio da će to “popraviti u postprodukciji”. Stvari dakle, nisu pošle baš za rukom.

Vanjski dio automobila izrađen je od valjanog nehrđajućeg čelika, poput još jedne automobilske zvijezde SF filmova iz osamdesetih, DeLoreana iz filmova serijala Povratka u budućnost. Što se tiče dizajna, on će sigurno izazivati polemike, te posve drugačiji od bilo kojeg drugog kamioneta na tržištu.

Izvor: telegram.hr

Komentari