borderlands

Svijet je ponekad baš tužno mjesto. Primjerice, nakon što je objavljeno da će Borderlands 3 postati ekskluzivom u Epicovom marketu, ljudi su masovno na Steamu počeli davati loše ocjene prethodnim nastavcima iz serijala – iako im oni nisu bili nimalo krivi.

Dovelo je to do paradoksalne situacije u kojoj je, zahvaljujući objavi, stare nastavke Borderlandsa igrao u posljednje vrijeme rekordni broj igrača, dok im je, neočekivano, njihova ocjena simultano padala. Uglavnom iz razloga nevezanih uz same igre u pitanju, jasno.

Valve je njemu i sličnim problemima rješenje našao još prošlog mjeseca, kad je najavljeno da se na Steam uvodi novi algoritam koji će recenzije koje se ne dotiču pripadajuće igre automatski učiniti nevažećim.

Na taj je način, u vrlo kratkome roku, preko 4000 korisničkih recenzija prestalo imati ikakvog uticaja na ocjenu dosadašnjih naslova iz serijala Borderlandsa. Te su recenzije gotovo isključivo bile negativnog sadržaja, ako je potrebno nadodati.

Same recenzije pritom nisu uklonjene. Ukoliko odlučite “prolistati” Steam, na njih ćete naići redovno, kao da se ništa nije dogodilo. Poanta je čisto u tome da se te recenzije više ne uzimaju u obzir prilikom računanja konačne ocjene.

Izvor: hcl.hr

Komentari