Mount Blade II Bannerlord

Prosječno vrijeme potrebno za proizvodnju neke visokobudžetne igre iznosi tri godine. Kroz prste se pogleda onima koji se ne žure pa uzmu četiri ili pet godina za razvoj igre. No, postoje i ludo ambiciozne igre koje se razvijaju čitavu deceniju, a jedna od takvih je PC ekskluziva Mount & Blade II: Bannerlord.

Dotična je u razvoju još od 2012., a ove će godine, kako je bilo i obećano, zagaziti u fazu early accessa te će postati dostupna za igranje svim zainteresovanim igračima. Šuškalo se da igra dolazi u trećem mjesecu, a to je istina. Mount & Blade II: Bannerlord u prodaju kreće 31. 3. 2020. Cijena igre postavljena je na 50 eura, a moći će se kupiti na Steamu i Epic Games Store.

U ovom srednjovjekovnom sandboxu moći ćemo pratiti priču sa svojim likom, pri čemu će biti velike slobode u odabiru kojoj se strani prikloniti i kako sačuvati živu glavu u masivnim bitkama. Osim single-player sadržaja bit će i multiplayera koji je fokusiran upravo na takve bitke, uključujući i opsade tokom kojih se koristi opsadno oružje tog vremena.

Nije još sasvim jasno koliko će tačno sadržaja imati early access verzija ni koliko će vremena igra još provesti u fazi aktivnog razvoja. Nadamo se samo da to neće biti još osam godina.

Izvor: hcl.hr

Komentari