PowerRay dron - pecace ribu umjesto vas

Čak će snimati svoj ulov u 4K rezoluciji!

Mora da vam bude žao riba koje se nađu licem u lice sa PowerRay dronom na potapanje.

Predstavljen na CES-u ove godine (ali još nije u prodaji) dron je dizajniran da “redefiniše rekreativni ribolov”, kaže tvorac PowerVision-a. Osnova će ostati ista: ribe su u vodi, vi ste na zemlji. PowerRay dron će koristiti sonar i LED mamce da pronađe i privuče ribu za vas, pa čak i da je snimi u 4K kada bude uhvaćena.

PowerVision tvrdi da sonar drona može da detektuje ribu i do 40 metara, dok sam “bot” (robot) može roniti i do 30 metara. Wi-Fi veza šalje podatke na iOS i Android aplikaciju, video i slike do rastojanja od 70 metara, a operateri mogu izabrati da primaju obavještenja kada je nešto u blizini. Odspavajte malo i pustite vašem dronu da nađe ribu za vas.

“Precizni daljinski mamac” može da se koristi za privlačenje ribe u blizini dok 4K podvodna kamera snima akciju. PowerVision kaže da možete čak i da vidite snimak uživo preko VR uređaja i da, naginjanjem glave, kontrolišete pokrete drona.

Sve ovo možda zvuči malo pretjerano, da PowerVision nema makar malo prethodnog iskustva u ambicioznom dizajnu dronova. Kompanija je ranije predstavila PowerEgg sondu koja sklapa svoje noge i propelere kako bi se formirala u glatko jaje od 2 kilograma.

Prvi utisci o PoverEgg-u su obećavajući, ali tek nam ostaje da vidimo cijelu recenziju zarade koja zaista ocjenjuje obećanu funkcionalnosti drona. PowerRay, ako ništa, izgleda kao uzbudljiv mali komplet.

Porudžbine u pretprodaji za PowerRay će ove godine početi u februaru po još neodređenoj cijeni.

Komentari