kako napraviti savrsen instagram stories

Da, Instagram je u potpunosti iskopirao Snapchat integracijom Instagram Stories opcije na svojoj platformi, a ujedno je i prevazišao konkurenta po popularnosti i korištenosti. Svi su zaluđeni “pričama” na Instagramu, a svakodnevno se pojavljuju noviteti i dodatne funkcionalnosti na ovom polju.

Zato vam u nastavku donosimo neke od najboljih trikova i mogućnosti koje nude Insta Stories, a za koje možda niste ni znali. Sudeći po dosadašnjim komentarima korisnika, upravo ovo su stavke koje mnoge muče.

Kako obojiti kompletnu pozadinu u jednom kliku?

Kompletnu pozadinu možete obojiti u željenu boju samo jednim klikom. Nema potrebe da birate marker, pa ručno sve bojite. Dakle, najprije uslikate bilo šta u svojoj okolini. Potpuno je nebitno šta se nalazi na fotografiji, pa to može biti i pod. Potom kliknete na bilo koji marker, izaberete boji, kliknete na ekran i držite nekoliko sekundi. I voilà – dobićete savršenu pozadinu za bilo kakav tekst koji želite napisati u vašoj “priči”.

Instagram Stories boja pozadineKako ubaciti pjesmu u Instagram Stories?

Zapravo, kada pustite muziku na telefonu ili putem nekog muzičkog servisa dok objavljujete Instagram Stories, pjesma će biti integrisana i u “priču” koju objavljujete, pod uslovom da je riječ o video a ne foto formatu.

instagram stories muzikaKako izabrati dodatne boje i nijanse iz palete?

Ako vam se ne dopadaju ove osnovne boje i želite neku posebnu nijansu, sve šta treba da uradite jeste da kliknete i držite na odabranoj osnovnoj boji. Tako će vam se otvoriti kompletna paleta (kao na fotografiji ispod), na kojoj prevlačite prstom i stanete kod željene nijanse. Ni u jednom trenutku ne treba da podignete prst sa ekrana dok ne dođete do željene nijanse, inače će se postupak poništiti.

Instagram Stories paleta boja

Kako smanjiti veličinu fonta tako da vam sve stane u jedan red?

Sigurno vam se dešavalo da napišete dugačku riječ koju Instagram automatski prelomi u dva reda, a smanjivanje sa dva prsta ne ekranu ne pije vode jer samo proporcionalno umanji kompletan tekst? I za to ima rješenje! Kliknite na otkucani tekst da vam se otvori tastatura, kao na fotografiji u sredini, pa potom kliknite na AA u lijevom ćošku i gore-dole povlačeći smanjujte i povećavajte tekst. Primijetićete da je smanjivanjem kompletna riječ ispisana kako treba. Nakon što to završite, ako vam slova budu mala, možete sa dva prsta uobičajeno uvećati kompletnu riječ – bez preloma!

instagram stories smanjivanje slova

Kako objaviti fotografiju koja nije napravljena u posljednja 24 sata

Svi znamo da Instagram Stories ima pravilo da se može objaviti samo fotografija koja je napravljena u prethodna 24 časa. Međutim, mnogi su se dosjetili kako i taj problem riješiti. Postoji nekoliko opcija – staru fotografiju možete skrinšotovati, pa taj skrinšot potom ubaciti u “priču” ili možete poslati fotografiju nekome na Whatsapp ili Slack, pa odatle skinuti ponovo na telefon. Osim toga, postoji i aplikacija koja se zove Story Uploader (iOS i Android verzija).

instagram stories 24 sata limit

Srećno vam pravljenje najbolje Instagram priče!

Komentari