Black mirror Bandersnatch

Sinoć su dodijeljene nagrade Emmy za najbolja televizijska ostvarenja unazad 12 mjeseci. 71. dodjela Emmyja donijela je nekoliko stvari koje ulaze u istoriju, a među njima i to da je najboljim televizijskim filmom proglašen Black Mirror: Bandersnatch. U slučaju da ga niste gledali na Netflixu, to je interaktivni film u kojem gledatelj svojim odabirom može uticati na razvoj priče.

Bandersnatch priča priču o razvoju videoigre u osamdesetima, ali je prije svega i sam videoigra koliko i film. Naime, u svijetu videoigara nama koncept interaktivne priče poput Bandersnatcha nije ništa novo jer smo već godinama ranije imali FMV avanture kao što su The X-Files Game, Star Trek Borg i legendarni Night Trap. No, te igre nisu dobile Emmy, prije zato što su bile dosta loše nego zato što nisu bile na Netflixu.

Scenarista Bandersnatcha, Charlie Brooker, prilikom primanja nagrade zahvalio se svojoj djeci i poručio da im više nikada neće ograničiti koliko vremena smiju provesti igrajući videoigre. “Ako to napravim, bit ću odvratni licemjer. Ponekad se igranje isplati.” – zaključio je.

Što se ostalih dobitnika Emmyja tiče, tu i nije bilo nekih većih iznenađenja. Game of Thrones je još jednom dobio nagradu za najbolju dramsku seriju, dok je Chernobyl očekivano proglašen najboljom mini-serijom. Evo pobjednika u najznačajnijim kategorijama:

Najbolja dramska serija: Game of Thrones
Najbolja humoristična serija: Fleabag
Najbolja mini-serija: Chernobyl
Najbolja animirana serija: The Simpsons
Najbolji TV film: Black Mirror: Bandersnatch
Najbolji takmičarski reality show: RuPaul’s Drag Race
Najbolji talk show: Last Week Tonight with John Oliver
Najbolji skeč serijal: Saturday Night Live

Izvor: hcl.hr

Komentari