iphone max xs ima losu kameru

Apple se tokom predstavljanja iPhone XS i iPhone XS Max uveliko trudio pokazati koliko su kamere na oba uređaja kvalitetne, moćne i ispred konkurencije. No, činjenica je da najbogatija tehnološka kompanija na svijetu nije uspjela, više od pola godine stariji Huawei P20 Pro ipak je po pitanju kamere ispred Appleovih najnovijih iPhone modela.

Testiranje uređaja proveo je ugledni DxOMark uz korištenje svog sistema bodovanja i P20 Pro ostvario je 109 bodova, dok je iPhone XS Max zabilježio četiri manje. Ne znači to da je kamera na novom iPhoneu loša ili nešto slično.

Ne, ona je moćna, kvalitetna i druga najbolja na tržištu u ovom trenutku. Naravno, Appleu to što je drugi nije drago, kao ni brojnim obožavateljima, ali test je pokazao kako je pokazao. Dakle, za P20 Pro svakako je veliki plus to što stražnja kamera ima tri sočiva.

Konkretnije, P20 Pro pokazao je bolje rezultate kad se fotografira u prostorijama sa slabim osvjetljenjem, gdje svejedno daje odlične rezultate, posebno ako se radi o licima ljudi. Zatim, testiran je zoom srednjeg ranga na natpisu u daljini i iPhone XS Max ponudio je daleko mutniju fotografiju nego P20 Pro.

Ništa od ovoga ne bi se toliko spominjalo da cijena XS Max ne doseže 1500 američkih dolara, ali i da Apple nije potrošio poveći dio izlaganja kod predstavljanja uređaja upravo kameri. Potom ju je opisivao u superlativima, što je normalna stvar jer svako hvali svog konja.

No, upravo zato je bitno imati neovisne stručnjake koji će publici ipak prikazati realniju sliku, a ta je da više nego dvostruko jeftiniji uređaj predstavljen u martu ove godine jeste superioran u odnosu na iPhone XS Max. Barem kad se radi o kameri.

Stoga, nekako se čini da će trostruka sočiva početi implementirati i ostali velikani s tržišta pametnih telefona. Jer, to se isplati, kao što se isplati sklopiti partnerstvo s Leicom ili nekom drugom uglednom kompanijom na području kamera i digitalne tehnologije namijenjenih njima…

Izvor: ictbusiness.info

Komentari