capuccino

Bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti aplikacija koja nastoji kapitalizirati činjenicu da mnogi napuštaju razmjenu tekstualnih poruka i umjesto njih snimaju glasovne koje onda razmjenjuju putem raznih komunikacijskih servisa. Za sada još u testnom izdanju, Cappuccino je nova društvena mreža koja naglašava upravo to – mogućnost objave glasovnih poruka u trajanju do tri minute.

U svijetu Cappuccina, te se kratke glasovne objave ili poruke nazivaju „bean“, a veoma ih je jednostavno stvarati. Samo se dodirne ikona mikrofona i snimanje će početi. Međutim, snimljene poruke se neće moći preslušavati odmah, nego tek sutradan u osam sati ujutro, poželjno uz jutarnju kavu (od tuda i naziv ove aplikacije).

Tačnije, ujutro će se moći preslušavati poruke svih prijatelja (moguće je i stvarati grupe), a posebno je zanimljiv detalj što je porukama automatski pridodana pozadinska muzika pa sve poprima novu dimenziju. Zapravo, sve pomalo liči na društveno nabijene, no kratke podcastove među prijateljima ili, jednostavno rečeno, micropodcastove.

Bilo kako bilo, Cappuccino je nova društvena mreža koja je za sada posve besplatna, nigdje se ne prikazuju oglasi, a posebno će se dopasti onima koji umjesto razmjene tekstualnih poruka, žele komunicirati sa svojim prijateljima kroz micropodcastove.

(Izvor: Bug.hr)

Komentari