Nvidia se izvinjava zbog toga što su se GeForce RTX 3080 grafičke karte odmah rasprodale

Korisnici na društvenim mrežama i internet forumima širom svijeta komentarišu situacije da nisu bili u mogućnosti da kupe novu GeForce RTX 3080 Founders Edition grafičku kartu. Maloprodajni sajtovi su se rušili pod naletima gejmera koji su željeli da odmah u svom posjedu imaju RTX 3080 Founders Edition GPU.

Mnogi mediji su još prije nekoliko nedelja predvidjeli da bi Nvidia mogla imati slabe zalihe video karti iz GeForce RTX 30 serije, te da bi ovo moglo trajati do kraja godine. Ipak, više GPU-ova se očekuje tokom naredne nedelje, a u pripremi je i 20GB varijanta GeForce RTX 3080 grafičke karte, koja će dodatno uzdrmati tržište.

Nvidia je preko saopštenja uputila izvinjenje korisnicima zbog nastale situacije na tržištu: “Primijetili smo neviđenu potražnju za GeForce RTX 3080 kod globalnih prodavača, uključujući i Nvidia onlajn prodavnicu. Uprkos pripremama, Nvidia prodavnica je bila preplavljena saobraćajem i pojavila se greška. Uspijeli smo da riješimo probleme i prodaja je počela da se normalno registruje. Da bismo zaustavili botove i skalpere u Nvidia prodavnici, činimo sve što je u ljudskoj moći, uključujući ručni pregled naloga, kako bismo ove grafičke karte isporučili u ruke legitimnih kupaca. Preko 50 glavnih svijetskih prodavaca imalo je zalihe na početku prodaje. Naš Nvidia tim i partneri svakodnevno isporučuju više RTX 3080 video karti prodavcima”.

Izvor: benchmark.rs

Komentari