oppo slide telefon

Oppo je prikazao još jedan savitljivi telefon. Kineska kompanija još uvijek nije objavila fleksibilni telefon koji je masovno dostupan na tržištu, ali je prikazala nekoliko novih dizajna u vidu koncepata. Najnoviji koncept stiže u obliku modela koji se trostruko savija.

Oppo je ovaj telefon razvio u saradnji sa japanskim dizajnerskim studiom Nendo. Uređaj je nazvan “Slide Phone”, a novi koncept model se lako može smjestiti u dlan, zahvaljujući svom dizajnu sa trostrukim savijanjem.

Telefon se u svojoj preklopljenoj formi, koja nudi ekran od 1.5 inča, može koristiti za provjeravanje obavještenja, odgovaranje na pozive ili pristupanje plejeru za reprodukciju muzike.

Dodatno otvaranje (slajdovanje) ekrana otkriva 3.15-inčni displej, za koji Oppo tvrdi da je dovoljno dobar za kreiranje fotografija ili lagan gejming. Na kraju, poslednje rasklapanje otkriva 7-inčni displej, koji ima minimalne okvire. Ovaj format ima neobičan odnos stranica, koji je dugačak i uzak ali se može koristiti za multitasking.

Oppo uz ovaj Slide Phone koncept telefon nudi i podršku za stylus pametnu olovku, koja se može ubaciti u telo telefona. Za optiku se koriste tri kamere i LED blic.

Izvor: benchmark.rs

Komentari