Jedna od većih poslovnih transakcija u industriji videoigara trebala je biti kupnja britanske firme Codemasters koju su za 994 milouna američkih dolara planirala preuzeti izdavačka kuća Take Two Interactive. Ponadali smo se tako licenciranim Formulama u Mafia serijalu ili službenom Rallyju u GTA, ali na kraju od toga neće biti ništa jer bi Codemasters mogao u vlasništvo firme Electronic Arts.

Naime, Electronic Arts je odlučio stopirati akviziciju Codemastersa u Take Two Interactive tako što su za britansku firmu ponudili oko 200 milijuna dolara više nego Take Two – ukupno 1,2 milijarde USD. Iako je Electronic Arts poznat po uništavanju studija, čelništvo Codemastersa prihvatilo je njihovu ponudu i ako niko ne ponudi više, EA će od prvog kvartala 2021. u svom katalogu imati Formula 1 licencu, WRC licencu, DiRT i GRID te Project CARS serijale.

Vrijedi se prisjetiti kako je Electronic Arts nekad imao licencu za F1 igre, a razvojni tim Slightly Mad Studios radio im je Need for Speed Shift. Electronic Arts u svom katalogu osim Need for Speeda ima još Burnout te Real Racing serijale.

Izvor: hcl.hr

Komentari