xbox na e3 sajmu

Microsoft je upravo na svojoj velikoj E3 konferenciji (koju smo pratili uživo) prvi put predstavio novu generaciju Xbox konzole. Konačni naziv konzole još nismo dobili pa je i dalje moramo nazivati projektnim nazivom Scarlet. Osim toga, nije prikazana i sama konzola pa i dalje ne znamo kako će izgledati.

Prvi hardverski detalji su otkriveni doduše, ali bez tačnih specifikacija. Saznali smo tako da će Zen 2 i Navi arhitektura iz AMD-a pogoniti novi Xbox po pitanju centralnog i grafičkog procesora, baš kao i u slučaju PlayStationa 5. Osim toga, spomenut je još samo SSD koji će učiniti da duga učitavanja postanu stvar prošlosti – baš kao što je i Sony najavio za PlayStation 5.

Spomenuta je i podrška za igre s prijašnjih Xbox konzola (opet, PlayStation 5), kao i podrška za 120 fps-a, 8K rezolucije i ray tracing (pogađate, PS5).

Djeluje kao da se Sony i Microsoft u ovom trenutku vrlo oprezno utrkuju tko će reći manje konkretnih informacija o svojim next-gen konzolama.

Nismo sigurni ko vodi utrku jer je Sony dosad spomenuo i nekoliko detalja o novoj tehnologiji trodimenzionalnog zvuka na PS5 konzoli, dok Microsoft nije previše pričao o tom aspektu next-gen konzolaškog gaminga. Ipak, Microsoft je po pitanju SSD-a spomenuo jedan zanimljiv detalj – to da će ga koristiti i kao virtualni RAM po potrebi.

Važnije od toga, Microsoft je pretekao Sony najavivši i okvirni datum izlaska novog Xboxa – vrijeme sljedeće godine (11. ili 12. mjesec). Jedan od launch naslova biti će Halo Infinite, a objavili su novi trailer za tu igru koji nam daje naslutiti kako će igre na novom Xboxu izgledati.

Izvor: hcl.hr

Komentari