Kyle “Bugha” Giersdorf

Nakon što je veliki turnir završio, imamo još već uspjeh – šesnaestogodišnjak je zaradio tri miliona dolara postavši pritom najbolji individualni igrač Fortnitea u 2019. godini.

Kyle “Bugha” Giersdorf iz Pennsylvanije, SAD-a, pobjednik je solo/singles formata, a na svom putu do tog uspjeha porazio je daleko popularnije igrače. Da Giersdorf ima potencijala vidjelo se već nakon kvalifikacija za završnicu prvenstva, nakon što je postao prvi igrač koji se kvalifikovao iz regije istočne Amerike.

Giersdorf je u finalu koristio dosta agresivnu taktiku što je bilo rizično jer se sličan pristup nije isplatio dan ranije, u završnici takmičenja u parovima. No, Bugha je kalkulisano eliminisao svoje protivnike u ranoj fazi takmičenja, a to mu je u startu dalo veliku prednost koju nije ispustio do samog kraja.

fortnite finale tabela

Osim što je osvojio nagradu od tri miliona dolara, Giersdorf je instantno dobio više od 100 hiljada followera na Twitteru. Nakon osvajanja prvenstva izjavio je kako mu se sav grind isplatio. Naime, u pripremama za turnir igrao je Fortnite po 10 sati svakoga dana.

Inače, Giersdorfova od 16 godina ujedno je bila i prosječan uzrast takmičenja na ovom turniru. Nije bilo takmičara starijih od 24 godine, ali su brojni maloljetnici otišli kući s hiljadama dolara.

Izvor: hcl.hr

Komentari